Izvucite maksimum iz make-upa

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Mi žene ponekad nesvjesno kupujemo šminku i gomilamo je u kozmetičkoj torbici, a uopće nam ne treba. Ruž, olovka za oči ili paleta sjenila mogu se koristiti i za druge dijelove tijela. Na taj  način uštedjet ćete novac, prostor i vrijeme.

Paleta sjenila

Sjenilo za oči toliko je zahvalno da od njega možete imati višestruke koristi. Nekoliko kapljica vode bit će dovoljno da od njega napravite tuš za oči, a zemljanim mat nijansama sjenila možete popuniti i praznine na obrvama. Sjenilo je dobro rješenje i ako vam je nestalo highlightera. Uzmite svjetlucavu bisernu nijansu i dobili ste idealnu dozu glamura.

Olovka za oči

Olovka za oči može poslužiti za oblikovanje obrva. Za crne obrve možete koristiti crnu olovku, a smeđe i svijetlosmeđe obrve možete oblikovati zemljanim nijansama.

Ruž za usne

Ruž za usne kao zamjenu za rumenilo koristile su još naše majke. U tome nema ništa loše, posebno zato što crveni ruž može poslužiti i kao primer za korektor, a neutralizirat će i tamne krugove oko očiju. Za svijetlu put idealne su ružičaste i breskvaste nijanse, dok će maslinastoj puti pristajati brončane.

Kokosovo ulje

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Kokosovo ulje može se koristiti za uklanjanje make-upa, hidratizaciju kože i tijela, kao balzam za usne, krema za brijanje ili serum za kosu.