Jednostavni savjeti stručnjakinje za uređenje bijele kupaonice

Foto: Instagram

Bijela kuhinja mnogima je omiljena opcija, iako dizajneri interijera često savjetuju neku drugu boju kako bismo osvježili prostor u kojemu najčešće boravimo.

Osim kuhinje, volimo i bijele kupaonice, koje su vrlo popularne i na društvenim mrežama.

Čistoća i klasika – djeluju cool, no ipak ne želite dobiti previše hladan prostor.

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Pa kako onda dodati toplinu prostoriji u kojoj ne prevladavaju boje?

Stručnjakinja za uređenje interijera Barbara Sallick često se naziva “kraljicom bjeline”, a ona bijelu kupaonicu uspoređuje s klasičnom malom, crnom haljinom.

“Izrađena je od elegantnog, kvalitetnog materijala, a stilom i dužinom odgovara ženi moje dobi. A uz pravi nakit može se nositi i na posao i na ručak. S bezvremenskom bijelom kupaonicom ista je stvar”, tvrdi stručnjakinja, koja otkriva prvo pravilo za uređenje takve kupaonice:

“To se pravilo odnosi na sve kupaonice: pažljivo planirajte, razmislite o stvarima koje želite odabrati za kupaonicu i odaberite onu tvrtku ili dizajnera čiji ukus odgovara vašem. Te tri stvari ključ su uspjeha”, tvrdi.

“Kod uređenja takve kupaonice najbitnija je tekstura, koja se postiže korištenjem raznih materijala. Primjerice, sjajne, bijele podne pločice odlično će se uklopiti uz mramor ili mozaik.

Ručnici u boji također su zgodan detalj.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Kako postići da vam kupaonica ne izgleda monokromatski?

Dodajte vazu s cvijećem, primjerice, elegantne bijele orhideje, dobar je izbor i srebrni pladanj za odlaganje malih mirisnih sapuna ili svijeća, maleni sat i slično.

Ako u svoju bijelu kupaonicu postavite neko umjetničko djelo, to će “podići” prostor.
Također, veliko ogledalo dat će prostoru dubinu pa je i ono dobar detalj.

Kako kupaonici dati dozu topline?

Ako vaša kupaonica nema prozor, pokušajte s dekorativnim detaljima. Pletene košare, svijeće i okviri sa slikama mogu pomoći da vam kupaonica postane toplija, ali će joj dati i vaš osobni pečat.

Kako odabrati boje?

Bijela kupaonica stvara osjećaj čistoće, jednostavnosti i bezvremenosti. Stoga, ako se odlučite dodati boju, predlažem svijetle ili srednje tamne tonove, kako biste izbjegli prevelik kontrast. U mojoj kupaonici prevladavaju nijanse bijele, a koristila sam podne pločice s crnim točkicama. To joj daje određenu dozu živahnosti. Ponekad koristim i bijele ručnike s tankim crnim rubom, što je također dobar način da se unese malo detalja u bijelu kupaonicu”, otkriva stručnjakinja.