Jesu li uspješne žene nesretne u ljubavi?

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Tisuće uspješnih poslovnih ljudi, muškaraca i žena, žive život o kojem su oduvijek sanjali, ali ga u većini slučajeva žive – sami.

Prema riječima savjetnice za veze Luanne Ward, piše Daily Mail, uspješne, bogate osobe suočavaju se s brojnim izazovima.

“Mnogim je ženama odgojem usađeno da se ne mogu osloniti na muškarca, tako da se trude postati iznimno uspješne”, rekla je Ward, dodajući da takve žene nemaju puno iskustva sa spojevima jer se u dvadesetim godinama života fokusiraju na školovanje i karijeru.

U tridesetima i srednjim tridesetima, objasnila je, žele upoznati partnera, no do tog su trenutka već postigli velik uspjeh i pokušaj povezivanja s nekim golem im je izazov.

Ujedno, s godinama se smanjuju krugovi u kojima bi mogli upoznati partnera jer se prijatelji žene, a društveni im se život smiruje. “Odjednom je mreža dramatično smanjena, a s druge strane, očekivanje da će upoznati pravog partnera se  povećava jer se počinju osjećati izostavljeno”, objasnila je savjetnica.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ključni razlog zbog kojeg žene ostaju same, otkrila je, jesu iskrivljena očekivanja o tome kakav bi im partner trebao biti. “Provela sam anketu i pitala muškarce koje osobine smatraju najprivlačnijima kod žena. Na prvome mjestu bila im je inteligencija, a potom razigranost, ranjivost i ženstvenost”, rekla je Ward.

Ključ uspjeha, objasnila je, krije se u pronalasku partnera sa suprotnim karakteristikama. I muškarci i žene bi, dakle, trebali prestati ići na spojeve sa “sobom” i dobro razmisliti o očekivanjima. “Ako ne postoje suprotnosti, onda ste u jednosmjernoj vezi u kojoj ima previše natjecanja i jedna će osoba zasjeniti drugu”, objasnila je.

“Prestanite tražiti muškarca koji je uspješan, moćan, inteligentan i ima sve predivne osobine koje vi imate. Odustanite od očekivanja da mora biti poput vas. Dopustite mu da bude muškarac i da ima svoj muški prostor. Ako u vezi ne napravite mjesta za muškarca, osjećat će da tu nije potreban”, zaključila je Ward.

 

 

 

 

 

 

 

 

hey try to come up with a reason so what their friends and family do is they say “They are intimidated by you” or “You don’t need a man” – particularly if you happen to be beautiful you are labelled as men finding you intimidating,’ Ms Ward said.

‘The real reason women stay single is because their expectation of what they are looking for in a partner is skewed towards what they feel they need.

‘I did a survey and I asked men what character traits they found most attractive in a woman. The number one was intelligence followed by playfulness, vulnerability and femininity.’

Ms Ward said opposites are key to finding success and men and women should stop trying to ‘date themselves’.