Kada tehnologija ode predaleko: Gaće koje ne trebate prati

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Svatko od nas se svakodnevno trudi biti što više eko-friendly, od razdvajanja otpada, do savjesnog recikliranja. No, jedna je tvrtka posljednjim izumom otišla mrvicu predaleko.

Naime, kompanija Organic Basic dizajnirala je eko bokserice za koje tvrda da su “izdržljive, udobne i otporne na mirise”. Osim toga, tvrde i kako se ne trebaju prati tjednima.

I dok će mnogima (uključujući i nas) ovo zvučati pomalo odvratno, kompanija uvjerava kupce da se bokserice neće uopće usmrdjeti.

Ove bokserice u potpunosti su organske i napravljene od recikliranih materijala, a navodno ubijaju do 99,9% bakterija. Kako se ovo donje rublje neće morati prati nakon svakog pranja, na taj način koristi se manje vode i štedi energija.

Kako objašnjavaju na svojoj stranici, kompanija koristi tehnologiju Polygiene, tretman srebrom koji nanose direktno na tkaninu kako bi kontrolirali mirise.

Iako sama ideja da hodamo gradom u istom paru gaća punih tjedan dana može izazvati nelagodu, kompanija uvjerava potencijalne kupce kako gaće posebno ventiliraju u kritičnim zonama.