Kako griješimo u njezi lica? Kozmetičarke su nam dale nekoliko korisnih savjeta

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Iako su nam danas na internetu dostupni savjeti i brojne recenzije preparata za lice i njegu kože, uvijek je bolje pitati stručnjaka kako pravilno njegovati lice. Svaka je koža drugačija pa je ključno odabrati preparate za određeni tip kože.

Dolaskom zime i hladnijeg vremena, naša koža treba dodatnu njegu kako bi ostala elastična i hidratizirana. Kako se o koži brinu i što savjetuju kozmetičarke, doznali smo iz beauty salona u Zagrebu i Splitu.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Koje su najčešće pogreške pri čišćenju kože lica?

De Luxe salon Zagreb, Antonija Tretinjak: Griješi se u odabiru preparata, koriste se gelovi koji isušuju, a razlog je uglavnom pogrešna procjena kože. Klijentice najčešće dolaze s dehidriranom kožom, osobito one koje imaju masnu koža lica koju nepravilno njeguju.

Beba Beauty Centar Split, Milena Bašić: Najčešće same diraju upaljenu kožu pa nam dolaze napola unakažene. Drugi je problem što ne čiste na vrijeme, nego dođu s kompletno upaljenim licem. Početak svake njege, pogotovo kod onih koji traže i usputnu anti-age njegu, kompletno je čišćenje lica. I oni koji nemaju problema s kožom moraju pravilno čistiti lice zbog silne kozmetike koju koristimo svaki dan.

Foto: Aleksander Fajtek/Unsplash
Foto: Aleksander Fajtek/Unsplash

Koji su najvažniji koraci u čišćenju lica?

De Luxe salon Zagreb, Antonija Tretinjak: Ključan je pravilan odabir preparata, lice je najbolje čistiti mlijekom, nakon toga tonikom te izbjegavati gelove koji isušuju jer su puni sapuna, a time se dehidrira koža. Važan je i pravilan izbor kreme za lice, a s hidratantnom se u zimskim mjesecima ne može pogriješiti. Ona je preventiva za sve.

Beba Beauty Centar Split, Milena Bašić: Uglavnom preporučujemo micelarne vodice i pjenice za čišćenje lica, to je najbolje. Potrebno je redovito hraniti kožu, najbolje nekom bogatom hidratantnom kremom, osobito zimi jer se puno boravi u prostorima koji se griju, što dodatno isušuje kožu, kao i promjena temperature kada izađemo. Dobra hidratacija ključna je za zdravu kožu.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Što mislite o preparatima iz kućne radinosti?

De Luxe salon Zagreb, Antonija Tretinjak: Ne preporučujem ih baš jer ne znate kako se točno pripremaju. Jedno je piling u smislu mlijeko i griz, ali kad je riječ o kremama, to ne bih preporučila.

Beba Beauty Centar Split, Milena Bašić: Nisam pobornik preparata iz kućne radinosti, treba znati koji je pripravak za koju kožu, jer nisu svi ti pripravci za svaki tip kože. Danas pročitamo svašta na internetu, no zapravo od toga na kraju imamo više štete nego koristi. Zato se bolje prepustiti stručnjaku.