Kako preboljeti odbijanje?

FOTO: PIXABAY/ILUSTRACIJA
FOTO: PIXABAY/ILUSTRACIJA

Svi smo barem jednom doživjeli neku vrstu odbijanja, posebno u ljubavnim vezama, bilo da smo odbijeni na samome početku ili ostavljeni nakon dužeg razdoblja u vezi. Kakvo god odbijanje bilo teško ga je preboljeti ako nam je do druge osobe stalo.

The School of Life kaže da ne moramo biti hrabri i da je u redu plakati koliko god da nam treba. Ali savjetuje da odmah u početku zakopamo svaku nadu koja je u nama ostala i da ne očekujemo da će nas ta osoba na kraju prihvatiti. Nitko ne može voljeti na naredbu. Ljubav nije proizvoljna, ona se samo događa.

Savjetuju da ne moraliziramo i da se ne uvjeravamo kako je ta osoba negativac, a mi pozitivci. To nije istina, jer nitko nije kriv zato jer nešto ne osjeća. Isto tako ta osoba nije loša ili zla zato jer vas je odbila i osjeća se jednako zbunjeno i žalosno kao i vi. Pokušajte se sjetiti kako ste se vi osjećali kada ste nekoga odbili, vjerojatno vam je bilo krivo. Tako je i njima.

Također, nemojte idealizirati tu osobu iako je prirodno imati tu potrebu. Nemojte preuveličavati njihove vrline i svakako nemojte to odbijanje povezivati sa svime što ne volite na sebi ili čega se bojite. I naravno kao i u svemu, tako i u slučaju odbijanja, smijeh je najbolji lijek. Smijte se što više.