Kalifornija zabranila beauty proizvode testirane na životinjama

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

S obzirom na to da se gotovo iz dana u dan pojavljuju novi beauty brendovi, počeli smo obraćati pažnju na proizvode koje kupujemo, odnosno na to jesu li eco-friendly i jesu li testirani na životinjama, piše  Glamourmagazine.co.uk.

Iako je ponekad teško izbjeći proizvode koji su testirani na životinjama, građani Kalifornije više se o tome neće morati brinuti. Naime, to je prva država u SAD-u koja će zabraniti proizvode testirane na životinjama.

Prijedlog zakona donesen je ovog utorka, a njime kozmetički proizvodi testirani na životinjama postaju ilegalni od 2020. godine.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Nakon što su senatori podržali ovaj prijedlog zakona, on sada ide na odobrenje guverneru Jerryju Brownu, koji ga treba potvrditi. S obzirom na to da je veliki zagovornik prava životinja, vrlo je vjerojatno da će zakon proći.

Prijedlog su poduprli svi kozmetički brendovi koji ne testiraju proizvode na životinjama, a u njemu se navodi da će “u Kaliforniji biti zabranjeno prodavati kozmetičke proizvode ako je finalni proizvod testiran na životinjama nakon 1. siječnja 2010. godine“.