Koliko zapravo koštaju torbice Victorije Beckham, velike protivnice nošenja krzna?

Victoria Beckham (Foto: Jerome Favre/Getty Images)
Victoria Beckham (Foto: Jerome Favre/Getty Images)

Poznata bivša članica Spice Girls i supruga slavnog nogometaša Davida Beckhama, Victoria Beckham u svom ormaru ima sve, od kožnih kostima do chic dizajnerskih torbica. Ali, kako se voli hvaliti, ne koristi krzno.

U jednom intervjuu 2011. godine obećala je da nikada nijedna njezina kolekcija neće imati krzno.

“Nema šanse da nosim pravo krzno, a kamoli da ga koristim za svoj dizajn”, rekla je Victoria.

Ipak, ako vam se zbog toga čini da je Victoria velika zagovornica prava životinja, prevarili ste se. Naime, možda krzno ne bi nosila, ali nema ništa protiv da materijal za odjeću i modne dodatke bude životinjskog porijekla.

Od torbica od nojeve kože do haljina od vune alpake i cipela od zmijske kože, u njezinu ormaru ima toliko obuće i modnih dodataka životinjskog porijekla da bi se mogao stvoriti pravi mali ZOO.

KOŽA

Procjenjuje se da ima oko 120 komada izrađenih od kože, ne uključujući cipele i torbe. Kako bi se zadovoljila Victorijina ljubav prema koži, trebalo bi, prema procjenama, ubiti 150 krava ili 600 teladi.

ZMIJSKA KOŽA

Victoria ima minimalno tri torbice od kože pitona, a neki procjenjuju da ih je barem šest. Od jednog pitona mogu se napraviti dvije torbice srednje veličine, što znači da su dosad za Victorijine modne dodatke ubijene tri zmije.

VUNA

Pretpostavlja se da bivša spajsica ima oko 300 dolčevita od ovčje ili alpakine vune. Da bi se proizvele četiri dolčevite, potrebna je vuna jedne ovce ili alpake, što znači da je to još 75 životinja.

OSTALE EGZOTIČNE ŽIVOTINJE

Victoria u svojoj kolekciji ima oko 375 torbi. Za izradu jedne torbe ponekad treba i do deset guštera. Od jednog vodenog bivola mogu se napraviti dvije ručne torbice, ali su zato potrebne minimalno dvije koze kako bi se dobilo dovoljno kože za jedan dizajn. Ako računamo da je samo trećina njezine kolekcije rađena od egzotične kože, to bi moglo značiti da je za to trebalo ubiti 313 guštera, 16 bivola, 63 koze i 780 janjadi.

U svojem istraživanju Daily Mail navodi da je uza sve ovo za dio njezine kolekcije potrebno 130 krokodila, 43 noja i 87 teladi, a navodi se i još veća brojka krava i koza.