Kraljica prije vjenčanja upozorila Harryja o Meghaninu ponašanju

Foto: Chris Jackson/Getty Images
Foto: Chris Jackson/Getty Images

Meghan Markle na vjenčanju je navodno željela nositi smaragdnu tijaru, umjesto tijare izrađene 1932. za Kraljicu Mary, što se kraljici nije svidjelo pa je princa Harryja upozorila na Meghanino ponašanje.

Kako tvrde neimenovani izvori bliski kraljevskoj obitelji, budući vojvoda i vojvotkinja od Sussexa bili su nezadovoljni kada su doznali da tijaru koju Meghan želi nije moguće nabaviti.

Na kraju je na vjenčanju nosila platinastu tijaru s dijamantima koju je izabrala kraljica. Iako je, kako se navodi u novoj knjizi Roberta Jobsona o kraljevskoj obitelji, princ Harry prije vjenčanja osoblju rekao da “što Meghan želi, Meghan mora dobiti”, ovu joj želju nitko nije mogao ispuniti.

“Porijeklo tijare koju je htjela nije bilo moguće utvrditi. Postojala je zabrinutost da je iz Rusije”, rekao je izvor. Navodno je došlo do usijane rasprave koja je potaknula kraljicu na razgovor s Harryjem.

Foto: John Sibley - WPA/Getty Images
Foto: John Sibley – WPA/Getty Images

“Meghan ne može nositi što god želi. Nosit će tijaru koju je dobila od mene”, navodno je rekla kraljica. Također, ispitivala ga je i zašto će Meghan nositi veo, s obzirom na to da joj je to drugi brak.

Kraljičina poruka odnosila se na to da Meghan mora razmisliti o tome kako razgovara s osobljem i biti oprezna kad su posrijedi obiteljski protokoli. Meghan je pak u intervjuu rekla da je odabrala tijaru nakon što je s Harryjem posjetila Buckinghamsku palaču i kraljicu te razmotrila opcije.

Izvor blizak obitelji otkrio je da Meghan zna biti teška. “Ima vrlo visoke standarde i naučena je na holivudsko okruženje”, piše The Sun. S druge strane, supruga princa Williama, Kate, uvijek je bila vrlo oprezna u ophođenju s kraljevskim osobljem.

Meghanin i Harryjev glasnogovornik nije htio komentirati ove navode.