Kupili ste pogrešan puder? Što sada?

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Dogodilo se to svakoj ženi. Kupili ste novi tekući puder, ali nakon prvog nanošenja shvatili ste da boja i tekstura ne odgovaraju vašoj koži. Što učiniti?

Pri kupnji novog pudera obratite pažnju na proizvod, posebno na podatak kojem je tipu kože namijenjen. Bilo bi dobro i da se obratite za savjet prodavaču koji će vam pronaći odgovarajuću nijansu i proizvod.

Imajte na umu da ženama koje imaju suhu kožu odgovara hidratantni puder, za masnu kožu idealan je puder s mat finišom, a mješovita koža zahtijeva hidratantni puder i puder u kamenu na područjima koja se brzo zasjaje.

Ako ste kupili puder za suhu kožu koji vam ne odgovara, nakon njega nanesite puder u kamenu ili kupite mat primer te ga pomiješajte s puderom.

Ne odgovara vam puder za masnu kožu? Umiješajte u njega hidratantnu kremu i nanesite ga na lice.

Problem je i ako ste kupili pretaman ili presvijetao puder. Tamniju nijansu sačuvajte za ljeto ili koristite za konturiranje.

Šteta nastala zbog kupljenog presvijetlog pudera lakše će se popraviti. Nakon njegova nanošenja stavite bronzer ili ga koristite za posvjetljivanje lica, ali nemojte zaboraviti dobro izblendati.