Kvalifikacije za EURO: Kauboji bolji od Švicarske

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatski rukometaši pobjedom su otvorili kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. U punoj dvorani u osječkom Gradskom vrtu Kauboji su svladali Švicarsku 31-28 (15-16) u prvom kolu skupine 2.

Izabranici Line Červara dugo su se mučili sa Švicarcima i tek u drugom poluvremenu to im je pošlo za rukom i na kraju stigli do velikog slavlja sa sjajnom osječkom publikom.

„Zadovoljan sam osvojenim bodovima. Bilo je dobrih momenata međutim mislim da smo malo podlegli emocijama jer smo htjeli na brzinu riješiti utakmicu i to se nije dogodilo. Uz pomoć publike i naših dobrih momenata mi smo utakmicu dobili, a i očekivao sam takvu pobjedu. Naše misli idu prema Belgiji jer moramo vidjeti da li tamo možemo pobijediti i da se približimo Europskom prvenstvu“, poručio je Červar.

„Bila je očekivano teška utakmica jer je Švicarska odlična reprezentacija. Ozbiljno smo shvatili ovu utakmicu u kojoj smo imali poteškoća i tehničkih grešaka u utakmici i to nam je dobra uvertira za Belgiju i da si dignemo samopouzdanje“, smatra Luka Cindrić.

Hrvatsku su do slavlja vodili Cindrić i Luka Stepančić, svaki s po šest pogodaka. S druge strane najefikasniji bio je Andre Schmid s osam postignutih pogodaka.Utakmicu drugog kola kvalifikacijske skupine 2 Hrvatska će u nedjelju u Leuvenu s početkom u 15:45 igrati protiv Belgije, koja je remizirala u Zrenjaninu sa Srbijom 27:27 (15:14).