Kylie Jenner na sudu zbog sjenila za oči

Foto: Screenshot/ Kylie Cosmetics
Foto: Screenshot/ Kylie Cosmetics

Kada je Kylie Jenner u ponedjeljak putem Instagram storyja najavila svoja tri nova ruža za usne, nema zaljubljenice u beauty koja nije gotovo umrla od sreće. No, taj isti dan, Kylie su dočekale razočaravajuće vijesti, piše Allure.

Naime, make-up brend Sheree Cosmetics podnio je tužbu protiv Kylie Cosmetics. 21-godišnja Kylie koja teži gotovo 900 milijuna dolara navodno je kopirala paletu sjenila Born to Sparkle, brenda Sheree Cosmetics, počevši od imena do samih sjenila.

Foto: Screenshot/ Instagram
Foto: Screenshot/ Instagram

“Naša paleta ‘Born to Sparkle‘ izrađena je u rujnu 2017. godine i puštena je u prodaju u listopadu iste godine. Mi smo bili prvi koji su izašli na tržište s ovim konceptom. Kylie je potom izbacila svoju paletu sjenila za oči (isti proizvod), pod istim imenom (Born to Sparkle) u 2018. godini, dugo nakon naše…”, rekla je osnivačica brenda Sheree Cosmetics, Tiffany Herrmann.

Iako je paleta Sheree Cosmeticsa puštena u prodaju 2017. godine, Ured za patente i žigove Sjedinjenih Američkih Država objašnjava da je zaštitni znak koji Tiffany spominje prijavljen tek 30. kolovoza 2018. godine, nekoliko tjedana nakon što je Kylie izbacila svoju Born to Sparkle paletu kao dio nove kolekcije.

Foto: Screenshot/ Kylie Cosmetics
Foto: Screenshot/ Kylie Cosmetics

Ono što je važno napomenuti jest da se ime Born to Sparkle odnosi na sjenilo za oči u slučaju oba brenda. Sheree Cosmetics ime koristi za paletu sjenila od 15 nijansi, dok Kylie Cosmetics za trenutno rasprodano individualno sjenilo za oči.

Kako će se završiti ova drama, na nama je samo da čekamo.