Lijeni ste danas, a ipak biste nešto jeli? Probajte ovaj recept Mate Jankovića

Ako imate vremena ili raspoloženu obitelj koja vas je pozvala na ručak, danas će na vašem tanjuru biti pečenje, razni prilozi, salata, kolači… No, ako se ništa od toga nije dogodilo, a svejedno biste nešto pojeli, možete isprobati recept “za ljenguze” poznatog kuhara Mate Jankovića.

Sastojci

Tjestetina, slanina, patliđan, rajčica, bijelo vino, maslac, papar, kadulja, parmezan.

Postupak

Popržite slaninu i dodajte malo patliđana narezanog na kockice. Patliđan popržite dok ne požuti. Na to dodajte svježu kadulju grubo narezanu te narezanu rajčicu. Sve skupa prokuhajte i dodajte bijelo vino. Na kraju ubacite polukuhanu tjesteninu koja će se do kraja skuhati u umaku i upiti sokove. Dodajte još i masalc te papar, a kod posluživanja dodajte parmezan.

Cijeli postupak možete pratiti i u slikama na Facebook postu Mate Jankovića. Dobar tek!