Ljubav duga 25 godina o kojoj priča cijela Hrvatska: Žena zbog koje je Zlatko Dalić danas tu gdje jest

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Jedan od miljenika nacije trenutno je, bez ikakve sumnje, nogometni izbornik Zlatko Dalić, koji je s Vatrenima osvojio srebrnu medalju na svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Javnost ga toliko voli da žude za bilo kakvim detaljem iz njegova života. O njegovoj uspješnoj poslovnoj karijeri već se gotovo sve zna, no mnoge zanima privatni život skromnog i samozatajnog trenera.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Dalić je već 25 godina u sretnom braku sa suprugom Davorkom, koju je upoznao još u srednjoj školi. Oboje su iz Livna, a priča se da su oboje bili jako zgodni u mladosti te da su se za njima svi okretali.

Žena koja je ukrala srce Zlatka Dalića svojom prirodnom ljepotom zasjenila poznate face

Dalić je tada već igrao za Hajduk pa su se Davorka i on viđali samo kad bi dobio slobodne dane. A onda je ona upisala fakultet u Splitu, a on potpisao ugovor s tadašnjim Dinamom iz Vinkovaca, današnjom Cibalijom.

Kada je Davorka diplomirala ekonomiju, zaručili su se i zajedno preselili u Varaždin, gdje je on počeo igrati za Varteks. Nakon pola godine uslijedilo je i vjenčanje.

Ubrzo je na svijet stigao i njihov prvi sin Toni, a Davorka se prve dvije godine odlučila potpuno posvetiti majčinstvu. Potom se zaposlila u Levi’su u Varaždinu, međutim Zlatko ih je zamolio da joj daju otkaz jer nisu imali nikoga tko bi im pomogao u odgoju djece. Zbog suprugova posla i nogometnih obaveza, Davorka se na kraju odrekla vlastite karijere.

Ubrzo je došla ponuda iz Hajduka i bračni se par preselio u Split. “Ne pamtim da sam tamo nešto dobro napravio, osim što je u našu obitelj došlo drugo dijete. Sin Bruno rodio se u Splitu. I onda se cijela familija vratila doma u Varaždin”, rekao je Dalić u intervjuu za Gloriju.

Iako bi nekoj drugoj ženi ovaj naporni ritam života možda bio problem, Davorka je sve izdržala za supruga, a onda je stigla ponuda iz Saudijske Arabije. Sinovi su mu tada već bili tinejdžeri i s obzirom na to da je bilo teško uskladiti želje svih članova obitelji, Zlatko je odlučio u novu životnu avanturu krenuti posve sam. To mu je bilo jedno od najtežih životnih razdoblja, a posebno mu je nedostajala njegova Davorka.

A onda je osvanula ponuda koja mu je promijenila život. Obiteljski čovjek koji jako voli svoju domovinu dobiva ponudu za izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, a sve ostalo je povijest.

Danas prima priznanja svih Hrvata, ali i stranaca, a jedna se osoba posebno ponosi njime. Naravno, to je njegova Davorka koja će mu pružati bezuvjetnu podršku i u svim budućim izazovima koji ga očekuju.