Louis Vuitton nakon uspješnog parfema, kreće u pohod na tržište – mirisnih svijeća

Foto: Louis Vuitton
Foto: Louis Vuitton

Francuska luksuzna modna kuća Louis Vuitton, predstavila je novu kolekciju elegantnih mirisnih svijeća koje su oduševile sve zaljubljenike u modu i njihove parfeme.

U suradnji s parfumerom Jacquesom Cavallier Belletrud, koji je za poznatu modnu kuću 2016. napravio parfem za žene i početkom ove godine za muškarce, stvorili su set od četiri mirisne svijeće.

Foto: Louis Vuitton
Foto: Louis Vuitton

Također, kao i na parfemima, sudjelovao je Marc Newson, dizajner bočice parfema ‘Les Parfum Louis Vuitton’ osmislio je keramičko kućište za svijeće. Svaka svijeća ima ručkicu od prirodne kože, koja je pričvršćena metalnim klinovima, dok zlatni metalni poklopac može služiti i kao podložak.

Foto: Louis Vuitton
Foto: Louis Vuitton

Belletrud je rekao da je inspiracija za aromu bilo miris prirode koji na povjetarcu ulazi u rustikalnu kuću: “Prvi je ‘L’Air du Jardin’ koji ima miris ružinih pupoljaka iz vrta, drugi je ‘Ile Blanche’ koji vam pruža osjećaj toplog otočkog sunca prekriven velom bijelog pamuka, onda imamo ‘Feuilles d’Or’ koji daje miris poput spaljene šikare koji upije vaša odjeća dok šetate šumom, a posljednji je ‘Dehors II Neige’ pomoću kojega ćete osjetiti čaroliju snježnih pahuljica dok padaju.”

Foto: Louis Vuitton
Foto: Louis Vuitton

Svijeće će se od 5. studenog moći kupiti u dućanima Louis Vuittona ili preko službene stranice, a cijena ima je 185 dolara, to jest oko 1215 kuna.