Mali trikovi za brzo čišćenje doma: Neka se mikrovalna očisti sama

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Čišćenje mnogima predstavlja jedan od najomraženijih poslova, ali neki kućanski aparati mogli bi nam i taj posao olakšati. Osobito ako se mogu, kao perilice i mikrovalne, očistiti gotovo same.

Osim toga, ako i vi kao i većina zaposlenih žena imate malo vremena za čišćenje ili jednostavno imate drugih obaveza, donosimo vam nekoliko trikova uz koje ćemo brže postići željene rezultate.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

1. U potpunosti iskoristite perilicu suđa

U nju ne moramo stavljati samo posuđe i pribor za jelo jer u njoj se mogu očistiti i druge stvari poput polica hladnjaka, ali i glave tuša. Osim toga, neki u njima čak očiste i igračke za djecu.

2. Parom uklonite mrlje

Mrlje na tepihu lako ćemo ukloniti ako preko njih stavimo mokru tkaninu i zatim prijeđemo peglom kako bi je para uklonila. Na taj način na tepihu neće ostati dio koji je svjetliji od ostatka.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

3. Roler za čišćenje odjeće

Osim za skidanje nećistoće i dlaka s odjeće, valjak može poslužiti i za brisanje prašine s primjerice sjenila lustera ili iz unutrašnjosti ladica, ali i drugih “zeznutih” površina.

4. Osvježite mikrovalnu octom

Stalno podgrijavanje hrane u mikrovalnoj ostavlja svoje tragove. Zato je potrebno i brzo rješenje koje će ih ukloniti. To ćemo postići uz polovicu limuna, ocat i vodu koje stavljamo u mikrovalnu prije njezinog zagrijavanja. Nakon toga ovu otopinu ostavljamo da isparava desetak minuta, a zatim je izvadimo i obrišemo mikrovalnu.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

5. Coca-Cola za uklanjanje kamenca

Tvrdokorne mrlje u zahodskoj školjki uklonit ćemo ako u nju ulijemo manju limenku Coca- Cole. Ostavljamo je da djeluje sat vremena, a zatim obrišemo četkom i pustimo vodu.