Marić o proračunu: ‘Zbog Uljanika ništa nije došlo pod znak pitanja’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar financija Zdravko Marić, koji će na sjednici Vlade predstaviti proračun za 2019., kao i porezna rasterećenja, uoči sjednice otkrio je nekoliko detalja.

“Držimo se svega što smo zapisali u smjernicama, to su prioriteti Vlade, a u skladu su sa svim fiskalnim i gospodarskim mogućnostima. I ovaj je proračun pokazatelj da je fiskalna politika u funkciji gospodarskog rasta i razvitka”, rekao je Marić. Dodao je kako ne gleda proračun kroz gubitnike ili dobitnike, ali je istaknuo da će svi ministri doći nasmiješeni, iako su njihovi zahtjevi bili drugačiji.

“Uvijek su zahtjevi veći. To je u pravilu na razini 10 milijardi više, ali sve mi uspijemo dogovoriti”, istaknuo je ministar financija. Iako je godina bila izazovna, Marić ističe kako nije bilo problema za proračun.

“Izazov za ovu godinu je Uljanik, ali što se tiče proračuna za iduću godinu, ništa nije došlo pod znak pitanja – ni indeksacija mirovina, ni porodiljni ili dječji doplatak, sve ide kako smo originalno planirali”, istaknuo je Marić.