Michael Jackson predvodi listu najbogatijih slavnih pokojnika

Foto: Kevork Djansezian-Pool/Getty Images
Foto: Kevork Djansezian-Pool/Getty Images

Michael Jackson još je jednom proglašen najbogatijim pokojnim celebrityjem čija je zarada u proteklih godinu dana procijenjena na 313 milijuna funti.

To je šesta godina zaredom kako se Kralj popa, koji je preminuo 2009. uslijed predoziranja anestetikom propofolom, našao na vrhu Forbesove ljestvice.

Ove godine je na vrhu ponajviše zahvaljujući prodaji njegovih udjela u EMI Music Publishing.

Ostali projekti koji se vode nakon njegove smrti su televizijski specijali, Noć vještica s Michael Jacksonom te novi ugovor sa Sonyjem.

Kad se sve zbroji, u devet godina, koliko je prošlo od smrti M. Jacksona, nositelji njegove ostavštine su na ime pjevačeve slave, tantijema, imena, brenda i glazbenog naslijeđa zaradili 1,8 milijardi dolara.

Iako mrtav već 41 godinu, ogromnu zaradu i dalje donosi Elvis Presley te se nalazi na drugom mjestu Forbesove ljestvice najbogatijih slavnih pokojnika.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Elvisova slava u prošloj je godini donijela zaradu od 31 milijuna funti, na ime prodanih ploča, ulaznica za njegov rodni dom u Gracelandu te prihoda od zabavnog kompleksa “Elvis Presley’s Memphis”.

Idući na ljestvici su golfer Arnold Palmer sa zaradom od 27 milijuna funti, zatim karikaturist Charles Schultz, 26 milijuna, te pjevač Bob Marley sa zaradom od 18 milijuna.

Autor dječjih knjiga Dr. Seuss je šesti sa zaradom od 12 milijuna funti, a slijedi ga osnivač časopisa Playboy Hugh Hefner (12 milijuna).

Marilyn Monroe je na osmom mjestu, 56 godina nakon svoje smrti 1962..

Glazbenik Prince i grupa The Beatles zatvaraju Top 10 sa zaradama od 10, odnosno 9 milijuna funti od listopada 2017. do danas.