Moda koja čuva naš planet: Springfield predstavio kolekciju koja štedi vodu i energiju

Foto: Springfield
Foto: Springfield

Modni brend Springfield, poznat po urbanoj casual odjeći, ove jeseni predstavlja prvi projekt održivosti provučen kroz jesensku kolekciju.

Projekt R[ECO]NSIDER karakterizira predanost okolišu, a Springfield se zalaže za održivi razvoj koji osigurava današnje potrebe bez ugrožavanja potreba budućih generacija.

Foto: Springfield
Foto: Springfield

Projekt R[ECO]NSIDER započinje s dvije konkretne inicijative koje se vežu uz upotrebu organskih tkanina i procese završne obrade trapera. Prva inicijativa odnosi se na korištenje 100 posto organskog pamuka, kao na opciju za optimizaciju resursa i sirovina. Odjeća kao što su košulje, dresovi, majice i chino hlače kategorije su u kojima se može nalaziti oznaka R[ECO]NSIDER.

S druge strane, laserske i ozonske tehnologije ključne su u procesu završne obrade trapera jer predstavljaju veliku uštedu vode i energije, a istovremeno eliminiraju toksične procese za planet.

Foto: Springfield
Foto: Springfield

Ova inicijativa dobiva ime H20 te kroz svoja dva smjera: laser – suhi proces prilagodbe trapera bez korištenja vode, kojim se postižu različiti efekti poput efekta iznošenog trapera te ozon – tehnologija koja se koristi u fazi ispiranja, za finalne tonove odjevnih predmeta.

Na taj se način štedi voda te se eliminiraju zagađivači okoliša kao što su kalij permanganat, klor ili izbjeljivač. Springfield je kroz ovu ekološku inicijativu već proizveo više od milijun komada održivih odjevnih predmeta te uštedio 15 milijuna litara vode.