Na Zagreb auto showu 463 izlagača iz 34 zemlje

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Na Zagrebački velesajam vraća se Zagreb auto show, međunarodni salon automobila. Počinje u utorak i trajat će do kraja idućeg tjedna.

“Ovogodišnji Auto Show prostire se na maksimalnom kapacitetu Zagrebačkog velesajma od 70.000 četvornih metara izložbenog prostora. Na salonu sudjeluje 463 izlagača iz 34 zemlje. U automobilskom djelu jedna svjetska vicepremijera, tri europske vicepremijere, 36 hrvatskih premijera i jedna hrvatska vicepremijera”, brojke je predstavila direktorica Velesajma Dina Tomšić.

Uz razgledavanje novih automobila, posjetitelje očekuje bogat popratni program, motociklističko natjecanje, kaskaderski moto show, pokazne vježbe.

“Imat ćemo prezentacije na Trgu bana Jelačića, zahvaljujući suradnji sa svim resornim uredima Grada. Počevši od danas popodne do kraja salona, do nedjelje, gdje će najave svih događanja, ima preko osam pratećih izložbi i preko 250 sati događanja na samom Auto showu, prezentacije će bit paralelno”, kazala je Tomšić.

Tu je tradicionalni defile i izložba oldtimer vozila, automodeli na daljinsko upravljanje, izložba maketa vlakova i autića, izlaganje prototipa trkaćeg bolida.

Prilikom predstavljanja autoshowa, gradonačelnik Milan Bandić otkrio je još jedan projekt.

“Prije nego sam išao ovamo, čuo sam se s dvojicom ljudi koji imaju veliki projekt i očekuju podršku Vlade i Grad Zagreb se želi uključiti, a to je svjetski kup Auto revije u Hrvatskoj. Ako to uspijemo dobiti, a trebamo ovih dana brzo reagirati, onda ćemo za dvije godine imati još bolji Auto show”, poručio je Bandić.

Ulaznica za auto show košta 40 kuna, za umirovljenike je duplo jeftinija. Odlukom gradonačelnika studentima i učenicima omogućen je besplatan ulaz uz predočenje dokumenta kojim potvrđuju svoj status.