Najavljen Advent u Zagrebu

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Predstavljen je program ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu, koji počinje 1. prosinca i trajat će do 6. siječnja. I ove godine očekuje se veliki interes turista.

Tri godine zaredom najbolji advent u Europi ove godine širi svoj program. Bit će još više lokacija, koncerata i događanja. Poseban naglasak je na djeci:

“Ona će biti na neki način simbol ovogodišnjeg Adventa, vraćamo se u priču, vraćamo se u bajku i većina naših adventskih zagrebačkih lokacija bit će inspirirana upravo likom i djelom Ivane Brlić Mažuranić”, rekla je Binenfeld. Najavila je direktorica zagrebačke Turističke zajednice Martina Binenfeld.

Nove lokacije su Tkalčićeva i prolaz Sestara Baković, kao i Maksimir. Najviše posjetitelja očekuje se na klizalištu na Trgu kralja Tomislava i Zrinjevcu. Tu su i koncerti u katedrali i crkvama, te program u kazalištima i muzejima. Poseban naglasak ove je godine na ekologiji:

“Tako da smo apelirali na naše brojne partnere na projektima da ove godine izbjegavaju plastičnu ambalažu, da koriste papirnate čaše, izbjegavaju plastične slamke i što više koriste reciklirane materijale kako bi bili što čišći i manji zagađivači, rekla je Binenfeld. Advent će početi 1. prosinca paljenjem prve adventske svijeće i božićne rasvjete na Trgu bana Jelačića. Zagreb će biti bajkovit – očekuje ministar turizma Gari Cappelli:

“U Zagrebu ćemo za tih niti mjesec dana imati preko 120 tisuća gostiju kojih je negdje bilo prošle godine, ove godine sigurno sa svim ovim programom, ovako dobrim marketinškim pristupom koji je direktorica osmislila sa svojim timom samo je hvalevrijedan i ne sumnjam da će imati još veću posvećenost”, rekao je Cappelli.

Gradonačelnik Bandić otkrio je ključ posebnosti zagrebačkog Adventa:

“Otvorena zagrebačka vrata i zagrebačko veliko srce, druželjubivost Zagrepčana je presudilo. Sigurnost koja je preduvjet da se nešto napravi i veliko zagrebačko srce nama su dopeljali tri puta titulu najadventa u Europi”.

Program će trajati do 6. siječnja.