Najstrašniji Halloween filmovi koje možete pogledati danas

Foto: Youtube

Večeras se obilježava najstrašnija noć u godini – Halloween. Ako ostajete u udobnosti svog doma i niste za kostimirane zabave, jedan “strašan” film bit će dobar izbor za ovu noć.

Horora ima napretek – od smiješno loših do onih koji lede krv u žilama – a mi smo izdvojili deset naslova među kojima će svatko pronaći nešto za sebe. Čak i oni koji hororce gledaju s dekom preko glave.

Šesto čulo (1999.)

“I see dead people”, rečenica je za koju su svi čuli. Ova kultna psihološka poslastica prikovat će vas za ekran.

Bježi (2017.)

Napeta priča prožeta je crnim humorom i jedan je od novijih naslova koji je pokupio pozitivne komentre kritičara i publike. Tema rasizma obrađena je na sasvim nov i zastrašujući način.

Mjesto tišine (2018.)

Horor u kojem nećete čuti vriskove. Jedna obitelj pokušava preživjeti u potpunoj tišini jer svaki šum može biti poguban.

Isijavanje (1980.)

Klasik odličnog Stanleya Kubricka koji, ako već niste, morate pogledati. Jezivoj atmosferi filma pridonosi i činjenica da je redatelj zaista doveo glumicu Shelley Duvall do živčanog sloma kako bi bila što realnija u svojoj ulozi.

Noć vještica (1978.)

Na Noć vještica šestogodišnji dječak mesarskim nožem ubija svoju sestru, a njegovim pohodima tu nije kraj…

Paranormalno (2009.)

Ovo je jedan od najprofitabilnijih filmova zahvaljujući načinu na koji je sniman i sigurno vas neće ostaviti ravnodušnima.

Mučenice (2016.)

Mučan film koji nije za one slabog želuca. Francuska psihološka horor-drama puna je zastrašujućih scena nasilja, a temu zlostavljanja djece obrađuje na kontroverzan način.

Carrie (2013.)

Priča o tinejdžerici kojoj je majka vjerski fanatik, a ona otkriva da ima moć telekineze. I ovaj film je još jedna adaptacija knjige kralja hororaca Stephena Kinga.

Prizivanje (2013.)

Ima nekoliko nastavaka, a posljednji od njih, “Časna”, proglašen je jednim od najstrašnijjih horora. Snimljeni prema istinitim događajima, filmovi prate paranormalne aktivnosti.

 To dolazi  (2014.)

Smatra se jednim od boljih američkih horora, a radnja prati 19-godišnju Jay koja nakon seksualnog odnosa ima čudne vizije i osjećaj kojeg se ne može riješiti.