Nakon istupa zastupnice, oglasio se predstojnik klinike: ‘Mi nikoga ne vežemo i nije joj rađena kiretaža’

Ilustracija (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)

Nakon što je saborska zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić otkrila da je imala spontani pobačaj te da su joj u bolnici pola sata strugali maternicu naživo, bez anestezije, oglasila se i druga strana.

Prof. prim. dr. sc. Deni Karelović, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Split, oglasio se za Radio Dalmaciju.

“Nije istina da se radila kiretaža, nije istina da se radilo bez anestezije. Gospođa je došla s pobačajem u maloj trudnoći, kad je ušće već otvoreno. Nije rađena kiretaža, već vakuum aspiracija, to je dosta neinvazivan i najbezbolniji zahvat. Radilo se o lokalnoj anesteziji i taj zahvat kratko traje. Mi nikoga ne vežemo jer nemamo instrumente za mučenje, ni lisice, ni pomoćni dodatak kojim bismo vezali, to kod nas ne postoji”, rekao je predstojnik Klinike.

“Žao mi je što se naše pacijentice ovakvim paušalnim i netočnim objavama plaše i žive u strahu da će doći u ustanovu u kojoj će ih mučiti. Mi imamo suvremenu ustanovu i djelatnike koji odlično i savjesno rade svoj posao”, zaključuje.