Ne morate strahovati od zgodne dadilje, nego od supruga!

Foto: Pixabay/Ilustracija
Foto: Pixabay/Ilustracija

Iz britanskih nam medija dolazi ispovijest jedne 18-godišnje dadilje koja je podijelila neugodno iskustvo rada u jednoj obitelji.

Djevojka podrijetlom iz Njemačke zaposlila se kao dadilja u jednoj imućnoj obitelji u Yorku, piše Daily Mail.

“Od samog početka osjećala sam se nelagodno u društvu oca djece koju sam čuvala. Kada bi mi se obraćao, dodirivao mi je leđa, a po dolasku ujutro obavezno bi me zagrlio, čak i pred ženom. No, takvi su dodiri bili češći kada nje nije bilo u blizini”, započela je priču djevojka koju su mediji nazvali Melanie kako bi zaštitili njezin identitet, kao i identitet obitelji za koju je radila.

Kako prepričava Melanie, supruga je bila u nekom svom svijetu i nije se činilo da primjećuje što se zbiva oko nje. U početku je to nekako bilo prihvatljivo, sve dok mladu dadilju jedne večeri otac nije pozvao da zajedno pogledaju film.

“U jednom trenutku pokušao me poljubiti kao da smo na spoju. Šokirala sam se. Odgurnula sam ga i rekla mu da pripazi na ponašanje. Pokušao mi je objasniti da je on jednostavno takva neposredna osoba, te da se tako ponaša sa svim svojim prijateljima. Na kraju sam se osjećala prestrašeno i napastovano. U tom trenutku nisam znala što bi bilo pametno učiniti”, prisjeća se Melanie.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Djevojka se brinula o djeci, a uz tjednu plaću imala je i sobu u kući. Kako nije bila sigurna što bi joj se dogodilo da sve ispriča supruzi, odlučila je nastaviti raditi iako su se slične situacije ponavljale.

“Preostalo mi je jedino da ga stalno odbijam”, rekla je.

To je ispovijest koja je pokrenula raspravu u britanskoj javnosti o uvjetima u kojima rade dadilje, koje rijetko kada izađu pred oči javnosti.

Naime, obično se misli kako su mlade dadilje te koje pokušavaju zavesti bogate muževe, no mnoge priče govore suprotno.

“Mi dadilje znamo upozoravati jedna drugu na obitelji u kojima se muževi ne ponašaju primjereno”, ispričala je 22-godišnja dadilja Sara.

Mnogo iskusnija dadilja, 56-godišnja Janet, uglavnom je radila kao paziteljica novorođenčadi.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

“Na bebe sam pazila tijekom noći. U jednom trenutku morala sam na WC. Kada sam izašla, nabasala sam na muža koji je stajao u hodniku gol golcat. Prekrila sam oči i otrčala u sobu. Tada sam pomislila da je to samo slučajnost, odnosno da muž nije namjerno hodao gol po stanu. No, to se ponovilo dva tjedna poslije.”

Kada je obitelj dobila novo dijete, Janet je odbila nastavak suradnje, no posao je preuzela njezina  prijateljica, mnogo mlađa od nje.

“Jedne noći nazvala me sva izvan sebe. Rekla je kako se muž potpuno gol stvorio pred njom, što ju je tako uplašilo da je pobjegla i zabarikadirala se u sobu. I danas se pitam jesam li svoje iskustvo trebala ispričati njegovoj supruzi”, kaže Janet.

Direktorice nekoliko britanskih agencija za dadilje upoznate su s tim problemima. Kažu kako se događalo da dadilje prijave incidente suprugama takvih muškaraca, ali one uglavnom nisu povjerovale tim pričama, uz obrazloženje da “dadilja jednostavno nije tako privlačna” ili da “nije tip mog muža”.

“To je situacija u kojoj agencije moraju stati u obranu svojih zaposlenica jer im karijere mogu lako krenuti nizbrdo. Majkama koje zapošljavaju dadilje poručujem: Nije žena koja pazi na vašu djecu ta na koju treba pripaziti, pozornost usmjerite na supruga”, rekla je vlasnica jedne agencije.