Ni na posljednjoj turneji Spajsicama nisu cvjetale ruže

Foto: Getty
Foto: Getty

Posljednji je put popularna ženska grupa Spice Girls bila na turneji 2007. godine, s koncertima diljem Amerike i Ujedinjenog Kraljevstva. Trajalo je to do veljače 2008. jer su koncerti u Sydneyu, Pekingu, Cape Townu i Buenos Airesu bili otkazani.

Tada je na okupu bilo svih pet članica, Mel B, Mel C, Emma Bunon, Geri Horner i Victoria Beckham, koja im se ovaj put neće pridružiti. Kao razloge prekida turneje tada su navele obiteljske i osobne obaveze, ali čini se da je pravi razlog bilo nešto drugo.

Foto: Frazer Harrison/Getty Images
Foto: Frazer Harrison/Getty Images

Vjeruje se da su problemi počeli zbog njihovih različitih osobnosti. Emma se tada navodno i rasplakala jer su njezine kolegice bile sebične, a malo prije turneje postala je majka. Mel C zapravo nije ni željela sudjelovati u turneji, no bila je pod pritiskom.

“Nisam željela biti ona zbog koje nećemo biti cjelovita petorka. Prestrašila sam se da bih mogla ispasti zla”, rekla je pjevačica. Geri je pak zaustavila snimanje spota kako bi meditirala, što je u grupi potaknulo nove tenzije.

Victoria se nije odvajala od svojih tjelesnih čuvara i stalno je telefonirala s Davidom, a često je primala i poslovne pozive. Grupu je željela napustiti i Mel B. “Moj brak nije bio u dobroj situaciji i nisam željela nastaviti živjeti u ovome lažnom svijetu”, izjavila je nedavno.

Foto: Getty
Foto: Getty

Zato vjeruje da je ona razlog prekida suradnje. “Bila je to moja krivnja pa sam bila odlučna u tome da nas ponovno spojim i još vjerujem da će nas u jednom trenutku biti svih pet”, rekla je Mel B, koja s Victorijom nikad nije imala jednostavan odnos.

Dvije godine nakon turneje navodno nisu razgovarale, a tada je Victoria rekla da više ne želi nastupati s njima. Počela se usmjeravati prema svome modnom brendu jer, naglasila je, u tome puno više uživa.

Foto: Getty
Foto: Getty

“Bilo je fantastično biti dio grupe Spice Girls, ali ja nikad nisam trebala biti najbolja pjevačica, to nije ni bila moja strast“, rekla je Victoria. Ipak, Mel B je u nedavnom intervjuu izjavila da bi se Victoria ipak mogla predomisliti.

“Zasad smo samo nas četiri, ali ona bi nam se u nekom trenutku mogla pridružiti. Nadam se. Bilo bi šteta da ne bude tako“, rekla je i dodala da trenutno ima puno obaveza s modnom linijom i djecom te da se zato ne može posvetiti bendu, piše Mirror.