Obiteljski smještaj u Zagrebu sve popularniji

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Na Velesajmu traje 4. regionalni Forum obiteljskog smještaja Grada Zagreba.

Ima edukativan karakter i pruža priliku za proširenje saznanja o novostima u zakonodavstvu, tržišnim trendovima, marketinškim alatima te razmjenu iskustava među iznajmljivačima. Interes iznajmljivača i gostiju za obiteljski smještaj u Zagrebu sve više jača, kaže predsjednik Hrvatske gospodarske komore Komore Zagreb Zlatan Fröhlich.

“Preko 35 posto smještajnih kapaciteta u Zagrebu je na području obiteljskog smještaja, to je porast od 1000 do 1500 smještajnih jedinica godišnje. To pokazuje interes iznajmljivača, ali i gostiju koji sve više koriste taj smještaj.”

Važna je sinergija Gradske uprave, turističke zajednice ali i samih iznajmljivača u pozicioniranju Zagreba kao prepoznatljive i poželjne turističke destinacije, kaže pročelnica Ureda za gospodarstvo Mirka Jozić.

“Grad Zagreb je postao cjelogodišnja turistička destinacija, a razvoj obiteljskog smještaja pomogao je da adekvatno primimo taj sve veći broj turista. Ako se uspoređujemo s prošlom godinom u Zagrebu je 10 posto više dolazaka i noćenja, a oko 50 posto noćenja ostvaruje se upravo u obiteljskom smještaju.”