Od Jennifer Lopez do Leonarda DiCaprija… Tko je sve trebao biti na mjestu Gage i Coopera

Foto: Youtube

Otkako je došao u kinodvorane, ne prestaje se govoriti o njemu. Film “Zvijezda je rođena” osvojio je kina, ali i prva mjesta glazbenih ljestvica.

Zasluge za uspjeh uglavnom se pripisuju glavnim zvijezdama, Bradleyu Cooperu i Lady Gagi, koji su savršeno kliknuli i pokupili sve pohvale i kritike i javnosti. Filmu se predviđa i veliki uspjeh te brojne nominacije za Oscar.

Iako je tek sada ugledao svjetlo dana, o ovom  se filmu razmišlja od 2002. godine. Od tada do danas, o mnogim se zvijezdama razmišljalo kao o glavnim protagonistima, dok na kraju nisu izabrani Bradley Cooper i Lady Gaga.

Foto: Antony Jones/Getty Images

Sve je počelo 2002. godine, kada je Will Smith želio ekranizirati ovu dramu. U glavnoj je ulozi trebao biti on, a ženska uloga trebala je pripasti Aliciji Keys ili Jennifer Lopez. Obje su glumice bile oduševljene idejom, a na kraju je izabrana Jennifer Lopez. “Kod Jennifer mi se sviđa to što je Latina. Tako možemo graditi latino verziju filma, po čemu bi se razlikovao od svih drugih verzija”, rekao je tada Smith. Nekoliko mjeseci poslije, rečeno je i da će zamijeniti uloge pa će on biti zvijezda u usponu. Film je trebao režirati Joel Schumacher.

Foto: instagram.com/willsmith
Foto: instagram.com/willsmith

Na kraju je projekt propao i sve je stalo do 2010. godine. Warner Bros tada je najavio da redateljsku palicu preuzima Nick Cassavetes (“Čuvarica svoje sestre” i “Alpha Dog”). Will Smith zadržao je glavnu ulogu, no ovaj put u kombinaciji s Beyonce, a kao rezerve su se spominjale Rihanna te ponovno Alicia Keys.

Foto: Jamie McCarthy/Getty Images
Foto: Jamie McCarthy/Getty Images

Mjesec dana poslije, Will Smith je ispao iz igre, a njegovo je mjesto trebao zauzeti Russell Crowe. I ta je kombinacija propala pa je Cassavetes digao ruke od projekta, a njegovo mjesto zauzeo je Clint Eastwood.

Beyonce je ostala kao prvi izbor za žensku ulogu, a s njom je opet u izbor ušao Will Smith, ali i Eddie Murphy, Robert Downey Jr. i Jon Hamm. Sve se to dogodilo u roku od godinu dana. U siječnju 2011. godine, mušku ulogu trebao je igrati Leonardo DiCaprio, koji je bio zainteresiran. U isto vrijeme, Beyonce se sastala s Eastwoodom i priznala da je bila jako nervozna – ipak se radilo o ulozi njezina života, prenosi Vulture.

Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images
Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images

Nakon DiCaprija, u prvi plan za glavnu mušku ulogu probio se Christian Bale, no Beyonce je zatrudnjela i snimanje filma je opet odgođeno. U proljeće 2012. godine, Clint razgovara s Tomom Cruiseom, a kraju potrage za glavnim glumcima ne nazire se kraj – razmatraju se i Eminem te Hugh Jackman.

U 2012. godini napokon dolazi do raspleta, a poziv dobiva Bradley Cooper, koji prihvaća ulogu. Ipak, nakon nekoliko mjeseci Beyonce odbija ponudu i priča staje do ožujka 2016. godine. Za scenarij je zadužen Will Fetters, koji je izjavio da je priča fokusirana na pjevača koji posrće, a u manjoj mjeri na ljubavnu priču. Za to ga je inspirirao pjevač Kurt Cobain.

Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images
Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

Na kraju, s Bradleyem je ipak trebala glumiti Beyonce, no nije uspjela postići dogovor s produkcijom oko golemog honorara koji je zahtijevala. Eastwood je redateljsku palicu predao Cooperu, kojemu je ovo redateljski debi. Tada na scenu dolazi Lady Gaga i preuzima ulogu.

Nakon silnih planiranja i kombinacija, ova je rezultirala uspješnicom o kojoj se ne prestaje govoriti. Tko zna kako bi sve izgledalo da se Bradley i Gaga nisu našli u glavnim ulogama.