Online shopping sve je popularniji, a modne blogerice otkrile su nam svoje omiljene stranice

Foto: pexels
Foto: pexels

Šetanje od trgovine do trgovine po shopping-centrima nekima je omiljena razbibriga. Ipak, posljednjih godina sve više uživamo u kupovanju iz naslonjača.

Pojavom online trgovina kupovanje je postalo puno jednostavnije, a prednost je i izostanak onog stresa i umora koji uzrokuje hodanje po sve većim centrima i trgovinama. Iz udobnosti fotelje nikada nije bilo jednostavnije priuštiti si potreban (ili manje potreban) komad odjeće ili modni dodatak.

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Uz britanski Asos, koji se nametnuo kao gigant u svijetu online shoppinga, mogućnost naručivanja uvele su i omiljenje high street trgovine poput Zare, Manga ili Stradivariusa. Na njihovim aplikacijama možete pronaći informaciju u kojim su trgovinama dostupni artikli na koje ste bacili oko, a ako ih nema u vašoj blizini, jednostavno ih naručite u najbližu trgovinu (bez poštarine) ili na kućnu adresu (s poštarinom).

Ako stavimo po strani popularne trgovine kojih ima i kod nas, još je jedan plus i to što nećete imati istu odjeću koju nosi pola grada. Kako je  sve više online platformi, treba pronaći prava mjesta na kojima je najsigurnije naručivati odjeću.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Pomoć smo zatražili od domaćih modnih blogerica koje su na tom terenu kao kod kuće. Preporučile su nam svoje omiljene stranice za online shopping i podijelile svoja iskustva s naručivanjem preko interneta.

Koje online trgovine najčešće posjećujete?

Jelena Marinović (@jelenamarinovic)

Odjeću kupujem u high street trgovinama poput Zare i Manga. Osim toga, jako volim Asos za online kupnju, ondje uvijek nađem nešto otkačeno i zanimljivo. Osim Asosa, često surfam i po Revolveu, s te stranice imam dva para čizama koje ne skidam.

Slađana Ostić (@slakipalaki)

Najćešće posjećujem Asos, Zaru, Mango, Pull and Bear. Jedno vrijeme sam surađivala sa Shein i Romwe, ondje također ima dobrih komada, ali treba dobro istražiti web.

Marija Čamber (@mariahs_chambers)

Najčešće su to Aliexpress i Asos. Na Aliexpressu mogu pronaći sve što želim i što zamislim, a Asos mi je tu kada želim da nešto dođe jako brzo. Stvari s Aliexpressa ipak se malo dulje čekaju, no isplati se. Mislim da se online shopping toliko raširio da praktički nema ”nerazvikanih” online trgovina. Tu su, naravno, Zaful, Shein i srodne trgovine.

Ivana Perić (@yvanna__)

Moje top 3 online trgovine su definitivno Zara, H&M i Asos. Online kupnju na Zarinim stranicama obožavam i puno mi je draža od kupnje u dućanu. Narudžba stigne jako brzo, uredno i lijepo upakirana. U H&M online shop često zavirim zato što često nude komade koji u Hrvatskoj nisu dostupni u dućanima. A kada sam u potrazi za nekom lijepom lepršavom haljinom i pripadajućim cipelicama, uvijek provjerim ponudu na Asosu.

Osim njih, mislim da se super stvari mogu pronaći na sve popularnijoj stranici Aliexpress. Tu često naručujem dekoraciju za stan i nakit.

Isabella Rakonić (@isabellaeclaires)

Ja sam fan onih bazičnih online trgovina poput Net-a-Portera, Matchesfashiona, Revolvea i sličnih.

Jeste li imali loših iskustava s online naručivanjem?

Slađana Ostić

Nikad nisam imala loše iskustvo, mislim da je danas to sve dobro ustrojeno, ako ti nešto ne odgovara, vratiš. Najčešće je povrat besplatan, tako da nema razloga za nezadovoljstvo.

Marija Čamber

Jako davno, svojom krivnjom. Nisam se dobro izmjerila pa sam naručila premalenu haljinu. Par puta mi stvari nisu došle, no to je uredno refundirano, tako da to i ne bih baš nazvala neugodnim iskustvom. Ja obožavam online trgovinu i uvijek se radije zavalim u krevet i sve obavim preko laptopa.

Ivana Perić

Pa i ne baš. Jako dugo naručujem online i postala sam “lijena” za shopping u dućanu. Ovako se izbjegnu gužve i čekanje na blagajni. Nekoliko puta mi se naručeno nije svidjelo ili mi nije odgovarala veličina, ali sam bez problema vratila robu i dobila svoj novac. Svakako preporučujem online kupnju, ali prije svega s provjerenih online shopping mjesta.

Isabella Eclaires

Nikada nisam imala loše iskustvo, a doista dugo kupujem preko interneta!