Ova tvrtka proizvodi traperice koje traju pola stoljeća!

Foto: Instagram/@miklukicustomdenim
Foto: Instagram/@miklukicustomdenim

Svi znamo koliko je teško pronaći savršene traperice, a kada ih napokon nađemo, želimo ih nositi zauvijek. No, nakon nekog vremena, svaki jeans podlegne zubu vremena te ih, htjeli ili ne, moramo odbaciti.

Kampanja koja je pokrenuta na Kickstarteru možda je pronašla rješenje za ovaj problem. Naime, Half Century Jeans najavio je traperice koje traju 50 godina, a svaki popravak je besplatan.

Foto: Half Century Jeans
Foto: Half Century Jeans

Kako su napisali na stranici, Half Century Jeans jamči udobnost, i to za 69 funti, odnosno 590 kuna, što nije visoka cijena ako imate na umu da ćete ih nositi pola stoljeća.

Ove traperice od drugih se razlikuju po materijalu. Umjesto pamuka koji se uglavnom koristi u izradi jeansa, one su izrađene od posebnog hibridnog materijala – japanskog trapera i spectra vlakana (polietilensko kvalitetno vlakno velike čvrstoće i elastičnosti).

Modna industrija drugi je najveći zagađivač okoliša na svijetu – s udjelom od 25 posto kemikalija koje se koriste u proizvodnji tekstila i 10 posto emisije ugljika. Cilj je ove kampanje ukazati na problem zagađenja okoliša te  promicati trend održive mode.