Ovih pet vila u Italiji ostavit će vas bez daha

Foto: instagram.com/castellobanfi_ilborgo
Foto: instagram.com/castellobanfi_ilborgo

Vjerojatno je i vama već na pamet palo da kupite kartu za Italiju u jednome smjeru i živite pod suncem Toskane bez ikakvih briga. Iako je taj scenarij teško ostvariv, nekoliko vila u Italiji ipak može biti ono savršeno odredište.

Mali je problem što ćemo morati puno raditi kako bismo zaradili dovoljno da ih unajmimo ili barem vidimo izvana. Donosimo vam nekoliko najljepših talijanskih vila koje su nas oduševile.

1. Castello Banfi Il Borgo

Veličanstvena utvrda na vrhu brdašca u blizini Siene, Poggio alle Mura, prvi se put spominje početkom 14. stoljeća, a dio je najveće vinarije tog područja. Nalazi se na imanju Montalcino, na kojem su još i restoran te kamene kućice iz 18. stoljeća pretvorene u luksuzni hotel od 14 soba. Ove odlike prati i cijena noćenja od oko 405 eura.

2. Monteverdi u gradiću Castiglioncello del Trinoro

Visoko na brdu Val d’Orcia usred Italije smjestile su se tri velike vile. U njima je spojena tradicija i suvremenost, jer se među višestoljetne zidine uklopio moderan interijer dizajnerice Miani. Prekrasan pogled na okolnu prirodu i blizina crkvice iz 14. stoljeća čine je savršenom oazom za svaku romantičnu dušu, a cijena joj je oko 520 eura po noćenju.

3. Villa Machiavelli u gradu San Casciano Val di Pesa

Ovo je doista nekadašnji dom slavnoga Machiavellija, a dizajnirao ga je sam Michelangelo. Imanje iz 15. stoljeća s vinogradima smjestilo se u blizini Firence, a sastoji se od deset spavaćih soba, sobe za crtanje, velike kuhinje i vinskoga podruma. Idealno je odredište za obiteljsko druženje, pogotovo za one koji si ga mogu priuštiti jer je cijena tjednoga najma gotovo 45 tisuća eura.

4. Villa Passalacqua na jezeru Como

Prekrasnu neoklasičnu vilu u 18. je stoljeću sagradio švicarski arhitekt Felice Soave. Sastoji se od devet luksuznih apartmana koji dijele zajedničku sobu punu mramornih detalja i fresaka te vrt koji krasi predivan bazen. Ovdje su boravili mnogi slavni gosti, poput Winstona Churchilla, skladatelja Vincenza Bellinija koji je tu napisao operu “Norma”, ali i Napoleona Bonapartea. Cijena mu je u skladu sa slavom gostiju, jer za tjedan dana treba izdvojiti oko 34 tisuće eura.

5. Aman Venice

Hotel brenda Aman sa 24 sobe smješten je u vili iz 16. stoljeća u Veneciji. Palazzo Papadopoli tako skriva interijer koji je dizajnirao Jean-Michel Gathy, koji krasi minimalistički namješta te renesansne freske Giovannija Battiste Tiepola. Privatni vrt i maleni vrt skriveni su od znatiželjnih pogleda. Odgovaralo je to i Georgeu i Amal Clooney koji su se tu vjenčali 2014. godine, a cijena mu je oko 900 eura za noć, piše Architectural Digest.