Pet jednostavnih trikova uz pomoć kojih ćete uvijek znati gdje vam je što u kuhinji

Foto: Nick Fewings/Unsplash
Foto: Nick Fewings/Unsplash

Nažalost, nemamo svi velike kuhinje kakve viđamo u filmovima i televizijskim serijama. Ponekad u njih želimo uvrstiti mnogo detalja, ali za njih jednostavno nema mjesta.

Budući da je to prostorija u kojoj provodimo puno vremena, vrlo je važno da bude dobro organizirana.

Foto: Jason Leung/Unsplash
Foto: Jason Leung/Unsplash

Stoga donosimo nekoliko savjeta s pomoću kojih ćete to postići:

Posložite police
Sigurno vam je poznato da u supermarketima svaka stvar stoji na svome mjestu. E, pa, potražite inspiraciju na njihovim policama i na isti način organizirajte svoju kuhinju. Kada nešto kupite, nove kutije ili pakete odložite u pozadinu, a otvorene kutije ili pakete postavite ispred. Tako ćete prije potrošiti sve što je otvoreno, a zatim možete krenuti na neotvorene stvari.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

U ukrasnim košarama je spas
Kupite nekoliko ukrasnih košara u koje ćete posložiti krpe, ubruse ili stolnjake koje koristite samo blagdanima.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Posložite posuđe
Ponekad nam se čini da, koliko god se trudimo,  tave i lonce nikako ne možemo posložiti kako treba. Uvijek nešto izvlačimo, povlačimo i pritom stvaramo veliku buku. Da biste to izbjegli, tave, daske za rezanje i poklopce poredajte jedne do drugih.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Posložite posuđe po bojama
Ako odjeću slažemo po bojama, zašto ne bismo i kuhinjski pribor? Zelene zdjelice složite na jednu policu, žute čaše na drugu, a bijele tanjure na zasebnu policu.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Maksimalno iskoristite police u kuhinji
Vaše kuhinjske police imaju dvije površine koje su odlično rješenje za organiziranje kuhinjskih potrepština. Stavite konzerve i posude na vrh police, a s donje strane objesite staklenke sa  začinima i orašastim plodovima.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest