Plenković i Kujundžić pred zastupnicima zbog zahtjeva za ministrovim opozivom

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković pred saborskim zastupnicima branio je još jednog svog ministra, ovaj put ministra zdravstva Milana Kujundžića, nakon što je oporba prikupila 31 potpis i predala zahtjev za njegovom smjenom.

U ime predlagatelja zastupnicima se obratila Mostova zastupnica Ines Strenja Linić“Kao oporba smo podnijeli zahtjev za opozivom najlošijeg ministra ove Vlade, ministra zdravstva gospodina Milana Kujundžića. Premijeru, danas smo ovdje kako bismo vam još jednom glasno postavili pitanje: Je li vam u interesu da građani budu zdravi? Jer baš vi uvijek govorite da vam je ispred svega interes građana. Odgovornost svake države, pa tako i naše mora biti osiguranje dostupne zdravstvene zaštite za sve svoje građane.”

A potom su i dobili priliku čuti odgovor premijera Plenkovića i ministra Kujundžića:

“U ime Vlade i kao predsjednik Vlade i na temelju očitovanja koje smo vam pismeno dostavili u cijelosti odbijam sve navode iz vašeg prijedloga. Budući da su unetemeljeni da će proći jednako onako kao i svih vaših pet dosadašnjih inicijativa za opoziv ministara ili za nepovjerenje cijele Vlade”, rekao je Plenković.

“Da ova Vlada želi reforme, da prepoznaje da ima slabosti govori sljedeća činjenica, a to je da već desetak i više godina osnovni zakoni u zdravstvenom sustavu, Zakon o zdravstvenom osiguranju i Zakon o zdravstvenoj zaštiti nisu dirani. Dakle, prethodnici nisu imali petlje ići u reforme, oni mogu pričati o reformama. Mi smo prepoznali da treba mijenjati, da hrvatskom narodu treba bolje i zato smo napravili i jedan i drugi zakon”, rekao je Kujundžić.