Porazgovarali smo s blogericom Majom Milocanovich, čiji vintage stil osvaja na prvu

Foto: Instagram

U moru zanimljivih profila na Instagramu nije nam mogao promaknuti jedan koji na prvi pogled osvaja drugačijom vibrom i fotografijama mode, umjetnosti i svakodnevice – profil Maje Milocanovich.

Ova umjetnica iz Pule kaže da je kreativna i romantična duša u vječnoj potrazi za inspiracijom, a retro stil njezina profila svakodnevno inspirira pratitelje.

“Crtam, pišem, slikam i fotografiram, uživam u svakom obliku umjetnosti”, rekla nam je Maja. Uz profil koji se bazira na modi, vodi i art profil (@majapaints), profilom na Youtubeu prvukla je mnoštvo pratitelja s kojima dijeli i najobičnije stvari od kojih stvori posebnu priču.

“Obožavam hvatati trenutke, editirati te od najobičnijih stvari i dana složiti neku priču.
Youtube mi je zato i najdraži, povezanost s ljudima nekako je najiskrenija i najinitimnija jer ih na neki način pustiš u svoj dom i svoj prostor, svi su ti kao prijatelji. Puno u tom smislu daš, ali puno ti se i vraća”, rekla nam je Maja.

Priznala je da najmanje od svega voli Instagram, no u današnjem svijetu on je najbrži i najlakši put do publike.

“Meni je Instagram kao neki mali posao ili ozbiljan hobi sa strane. Shvaćam ga dosta ozbiljno jer stvarno volim to što radim, a na njemu mogu raditi točno ono što želim i sve što želim. Imala sam i neke sjajne prilike raditi s brendovima i ljudima koje volim i kojima se divim, omogućio mi je fora posliće i, ono što je najbitnije, te ljude. Nekada smo mogli samo sanjati da ćemo naći prijatelje kojima se sviđaju iste stvari kao i nama, a ja ih sada imam puno”, ispričala je.

Njezina svakodnevica na društvenim mrežama izgleda idilično, a tvrdi da se ne razlikuje puno od stvarnosti. “Pazim da svaki dan imam barem pola sata samo za sebe. Volim ustati ranije i skuhati šalicu kave ili crnog čaja te sjediti u kuhinji u tišini. To mi je kao neka dnevna meditacija da mi dan bude lakši. Slobodne dane pomno organiziram da bih se stigla odmoriti, raditi stvari za svoju dušu, snimiti i editirati videe, fotkati i crtati… Zapravo je svaki nakrcan, ali radim ono što volim, to je moja sloboda”, kaže.

Ostatak vremena većinom trčim po zračnoj luci Pula, kaže kroz smijeh jer je, naime, ondje zaposlena.

Fotografija je njezina prva ljubav iako se njome ne bavi profesionalno. U djetinjstvu je provodila dane snimajući “umjetničke kadrove”, a isto radi i danas. “U tom smislu imam osjećaj da se uopće nisam promijenila, od najranijih godina bavim se istim stvarima kao i danas”, priznala je.

Fotografije snima sama, no kad može, pomaže joj i dečko, koji već savršeno zna kakav kadar i vibru želi postići. “On je moje oko iza fotića kada to ne mogu sama”, otkriva Maja, a dečko i njezin pas često s njom završe i ispred objektiva.

Vinatge i retro vibra kojom odiše profil dolaze od njezine mame koja ju je upoznavala sa starim filmovima, glazbom i modelima. Kako kaže, zapela je na kraju 90-ih kad je riječ o ukusu i afinitetima.

Uza sve hobije, prije svega je slikarica, a najviše stvara kada je sretna i ispunjena. “Trudim se crtati i slikati što više, htjela bih svakodnevno. Uz posao to nisam stizala, ali sada napokon ponovno pronalazim svoj ritam. Najviše slikam žene i portrete, i svi se pitaju jesu li sve ja (smijeh). Nekad sam to stvarno ja, no u 90 posto slučajeva inspiraciju pronalazim u drugim ženama”, ispričala je svestrana Maja.

Priznaje da upadne i u kreativne krize. “Često, gotovo u svakom PMS-u. Šalim se, nije baš tako često, ali zna mi se dogoditi. Mislim da je to od preopterećenosti i zasićenosti svime čime smo bombardirani.”

“Najbolje radim i najviše inspiracije imam kad je moram pronaći u sebi, kad nema drugih utjecaja”, smatra.

Vođenje profila ne oduzima joj mnogo vremena. “Ako imaš viziju i znaš kako želiš da izgleda ta prezentacija, ako stvarno to i živiš, a ne da samo ‘fejkaš’ za profil, onda sve traje minutu. Stati na tren i okinuti par fotki, dokumentirati dio svog dana… sve je to sekunda”, rekla nam je Maja.

Ono što pratitelji najviše vole vidjeti jesu soba, umjetnost i outfiti, smatra Maja. Za svoj profil i sadržaj koji objavljuje često prima pohvale pratitelja, a njihovu podršku osjeća svakodnevno.