Velika stvar: Porsche kupio udio u Rimac Automobilima

Foto: Screenshot/YouTube
Foto: Screenshot/YouTube

Njemački automobilski div Porsche kupio je deset posto udjela u Rimac Automobilima. Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila, kaže da je ovo potvrda da su uspjeli stvoriti ozbiljnog dobavljača u automobilskoj industriji.

 

Cilj ovog partnerstva je suradnja na području razvoja električnih vozila i pružanje podrške Rimac Automobilima i Greyp Bikes (sestrinska tvrtka) u ostvarivanju cilja, a to je “postati vodeći dobavljač tehnoloških rješenja za tržište električnih automobila visokih performansi te proizvođač najuzbudljivijih sportskih električnih automobila”.

S lipnjem 2018. godine, osnivač i izvršni direktor Mate Rimac i dalje ostaje većinski vlasnik. Ovom prilikom on poručuje da su u manje od desetljeća prikupili značajno znanje u području razvoja automobilskih pogona visokih performansi te baterijskih tehnologija, inovativnih infotainmenta i telemetrijskih sustava, kao i drugih ključnih automobilskih sustava.

Njihovi automobili, kaže, predstavljaju vrhunac tehnologije i iznova određuju samu definiciju supersportskog automobila, no da je ipak stvaranje ozbiljnog dobavljača u automobilskoj industriji i proizvođača sportskih automobila cjeloživotni izazov.