Sve prednosti života u stanu

FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

Mnogi ljudi misle da je mali stan zapravo nedostatak. Ipak, kad je riječ o domu, veće ne mora uvijek biti bolje. Osim što život u malom stanu uglavnom znači štednju, ujedno predstavlja i veći izazov čime se zapravo razvija i naša mašta.

Razni trikovi i inovativna rješenja tako svaki maleni prostor mogu pretvoriti u funkcionalan dom.

1. Ograničen izbor namještaja: Prilikom odabira namještaja fokusirat ćete se na određeni komad jer vam prostor možda  nije dovoljno velik za i sofu i dvije fotelje. Već unaprijed znate što vam pristaje u sobu pa je izbor već ograničen, što nije uvijek loša situacija.

 

FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

2. Manje prostora za čišćenje: Ipak je malo lakše držati urednim manji prostor pa ćete imati više vremena za svoje interese.

FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

3. Sitnice će osvježiti dom: Zamjena manjih stvari u vašem će malom domu značiti veliku promjenu. Tako se već i s dva jastučića može promijeniti stil ili boja koja prevladava u sobi.

FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

4. Kreativnost u pospremanju: Budući da je prostor ograničen, ni mjesta za spremanje nema previše. Zato ćete iskoristiti svaki skriveni kutak čime će i vaš dom izgledati cjelovito i bez previše praznih površina, ili velikih komada namještaja.

FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

5. Sav prostor je iskorišten: U kući sigurno postoje prostorije, ili prazan prostor koji se ne upotrebljava dovoljno. U stanu pak svaka od njih ima svoju funkciju i definitivno se iskoristi.

FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

6. Jedan stil: U stanu gdje su sobe usko povezane, lakše je usredotočiti se na jedan stil. Kad postoji previše prostora među sobama, u svaku od njih lakše je unijeti drugačiju estetiku, a to pak ne stvara dojam povezanog doma.

FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay