Predsjednik Zagrebačke skupštine: ‘Nitko me nije izvijestio da napušta većinu’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Zagrebačke skupštine Andrija Mikulić najavio je da se sjednica nastavlja u 10 sati, a u međuvremenu će razgovarati o oporbenim zahtjevima. Na pitanje ima li kvoruma i hoće li proračun proći, Mikulić je odgovorio:

“Ako me pitate je li bilo kvoruma u 9 sati, nije, i ja sam odredio stanku. Ali ne dvojim uopće da će biti puna Gradska vijećnica kada na red dođe  točka dnevnog reda proračun za 2019. Vjerujte mi, bit će kvoruma, i više od toga”.

Zbog dolaska kontroverznog Dragana Markovića Palme, Zlatko Hasanbegović iz Neovisnih za Hrvatsku prošli je tjedan srušio kvorum. Na pitanje ide li se u preslagivanje i ima li Milan Bandić većinu, Mikulić je odogovorio:

“Ja do ovog trena nisam čuo da me netko kao predsjednika Skupštine obavijestio da izlazi iz većine, niti sam dobio bilo kakvo pismo kao čelnik organizacije koji je vodio dio pregovora o tome da nas je netko izvijestio da više nije član koalicije i da više ne drži do onoga što je potpisao na programskom sporazumu”, istaknuo je Mikulić.