Prestanite skrivati kožne probleme: Ove četiri djevojke prestale su skrivati svoje!

Foto: Screenshot/ Instagram
Foto: Screenshot/ Instagram

U današnje vrijeme brojnih aplikacija dizajniranih kako bi naše lice i tijelo ispeglali do savršenstva, pojavio se online pokret koji slavi prirodnu ljepotu i kožne nesavršenosti. Pokret body-positivity polako, ali sigurno mijenja kulturološke granice i motivira dizajnere da mu se priključe.

Žene diljem Instagrama počele su objavljivati svoje akne, ožiljke, opekotine ili kožne znakove s kojima su rođene, kako bi podigle svijest o tome da kožni problemi nisu tabu.

Pokretu su se priključile i četiri djevojke koje su smogle hrabrosti pokazati svoje “nesavršenosti”:

Ashley Soto mlada je Portorikanka koja ima vitiligo – stanje koje uzrokuje depigmentaciju na dijelovima kože. Ona je svoje stanje pretvorila u umjetnost i ponosi se šarama na svome tijelu.

“Kažu da je vaše tijelo platno. Ja sam jednostavno drugačije obojena. Došla sam do točke u svom životu kada napokon mogu reći da volim kožu u kojoj se nalazim”, napisala je Ashley i dodala: “Nadam se da će ova objava inspirirati djevojke da se osjećaju ugodno u svojoj koži i tijelu, jer svatko je do nas lijep i jedinstven. Možda to ne vidite, ali vjerujte mi, vi ste posebni. U današnje vrijeme trebamo malo više voljeti sebe.”

Charlotte ima samo 19 godina i otvoreno govori o psorijazi kožnoj bolesti koja ima svoje dobre i loše dane. Charlotte svakodnevno svoje pratitelje obavještava o problemu s kojim se nosi već godinama. “U odnosu na mjesece kada sam se skrivala pod džemperima i kapama, tako je osvježavajuće pokazati svoju kožu kako bi zacijeljela i prodisala. Trebalo je dosta vremena da steknem samopouzdanje, ali se na kraju  isplatilo.”

Britanka koja sa predstavlja imenom Talonted Lex bori se s rozaceom od svoje 12. godine. Rozacea je kronično kožno stanje koje se očituje crvenilom središnjih dijelova lica.

“Nastojim ovdje i na svom blogu govoriti o rozacei koliko mogu, najviše kako bih pomogla drugima, ali počela sam uviđati da to i meni pomaže. Svima koji se bore sa svojim izgledom, iz kojeg god razloga, poručujem: mislim da ste vi prekrasni”, napisala je Lex.

Cassandra Bankson sa svojim je pratiteljima na Instagramu i Youtubeu podjelila priču o borbi s aknama. U instagramskoj priči otvorila je dušu i pokazala svoj put od početka do danas. Njezino lice sada izgleda puno bolje, no ožiljci su i dalje vidljivi. Sa svojim pozitivnim stavom prava je inspiracija drugima.

“Kada svoju najveću nesigurnost nosite na licu, teško je voljeti se. Može se činiti gotovo nemogućim da se otvorite drugima i zatražite pomoć”, napisala je Cassandra i dodala: “Odlučila sam biti iskrena prema sebi i podijeliti svoj problem s ljudima online i shvatila sam da nisam sama.”

“Naučila sam živjeti sa svojom kožom, sretna što uopće imam tijelo koje funkcionira normalno i donijela sam odluku da ću voljeti sebe unatoč aknama”, rekla je Cassandra u inspirativnoj poruci na Instagramu.

Foto: Screenshot/ Instagram
Foto: Screenshot/ Instagram