Problemi slavnog kuhara Jamieja Olivera: ‘Ostao sam bez novca’

Foto: Tim P. Whitby/Getty Images
Foto: Tim P. Whitby/Getty Images

Slavni 43-godišnji chef Jamie Oliver priznao je da više baš i nema novca. Njegov talijanski lanac restorana prošle je godine došao na rub bankrota, zbog čega je kuhar u njega “ubrizgao” 12,7 milijuna funti svoje štednje. To je bilo nadopunjeno s još oko 37 milijuna funti zajmova HSBC bank i subvencija iz drugih tvrtki unutar grupacije “Jamie Oliver”, uključujući i izdavačku i medijsku kuću “Jamie Oliver Holdings”.

Rizik se očito nije isplatio jer britanski chef otkriva da nema više novca za vođenje restorana. Na pitanje hoće li još nešto uložiti, odgovorio je: “Ne. Nemam više novca. Došao sam do točke u kojoj više ne mogu riskirati drugu stranu poslovanja ni ljude koji u njoj rade”, prenose strani mediji.

Jamie Oliver, koji se proslavio kulinarskim tv-emisijama, prvi je restoran otvorio 2008., a posao je proširio na ukupno 37 restorana. U nedavnom zatvaranju njih 12, čak je 600 ljudi ostalo bez posla, a dugovi su iznosili više od 70 milijuna funti.

Naša najpoznatija blogerica, Ella Dvornik, bila je veliki fan Jamieja Olivera i sve je prijatelje, kaže, vodila u njegov restoran u Londonu. No, prije dvije godine ostala je prilično razočarana smanjenim porcijama i lošijom kvalitetom.

“Naručila sam cheeseburger, koji je bio otprilike veličine burgera u McDonaldsu. U njemu nije bilo ništa uzbudljivo i bila sam razočarana. Neke stvari su se izlijevale iz njega, mislim da su to bili senf i majoneza, a pečeno jaje koje sam naručila u burgeru imalo je okus po ničemu. Željela sam plakati zbog Jamieja”, napisala je Ella u svom blogu.