Procurio nalaz inspekcije: U slučaju Ninčević Lesandrić sve prema pravilima struke

Zagreb: Tiskani materijali još jednom pobijedili tablete na saborskim klupama 10.10.2018., Zagreb - Hrpe materijala na klupama zastupnika zorno pokazuju da su jos jednom tableti i laptopi izgubili bitku za mjesto u Saboru. Pompozno najavljivano digitaliziranje jos jednom je zavrsilo kao i tone papira - u smecu. Inace, predsjednik Vlade RH Andrej Plenkovic u nastavku 9. sjednice Sabora podnosi Godisnje izvjesce o radu Vlade. Ivana Nincevic Lesandric Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Sve je obavljeno prema pravilima struke – tako otprilike glasi zaključak inspekcije Ministarstva zdravstva u slučaju kiretaže zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić u KBC-u Split, doznaje Slobodna Dalmacija.

Zastupnica je, prema nalazu inspekcije, dobila lokalnu anesteziju te je proveden postupak vakuum aspiracije, a ne kiretaže. Službeni rezultati trebali bi javno biti objavljeni sutra, a Ivana Ninčević Lesandrić za Prvi je rekla kako će ih komentirati sutra, kada sve pročita.

Ona je javno u Saboru i poslije za medije rekla kako su joj vezali ruke i noge te obavili proces kiretaže naživo.

“Osjetila sam svaki pokret struganja u svojoj maternici”, rekla je

 Ivana Ninčević Lesandrić o tvrdnjama liječnika iz KBC-a Split: ‘Ako postupak ne boli, zašto su me onda svezali?’
Oglasila se udruga Roda: “Ono kad inspekcijski nadzor vrše kolege nad kolegama i utvrde da je ženama u Hrvatskoj upravo onako kako nam i treba biti.
Sve začinjeno prijetnjama kako će se kažnjavati one koje se usude išta javno reći protiv sustavnog institucionaliziranog nasilja nad ženama.
Sramotno!”.