Prva menstrualna čašica za višekratnu upotrebu koja se može koristiti za vrijeme seksa

Foto: Intimina
Foto: Intimina

Prakticiranje seksualnih odnosa za vrijeme mjesečnice obično izaziva žestoke rasprave. Dok je nekima sama ideja u potpunosti nezamisliva, drugi u njoj ne vide baš ništa sporno. Velikom broju protivnika glavni je argument “nered” koji u takvoj situaciji nastaje, no oni bi uskoro možda mogli promijeniti mišljenje.

Naime, poznati brend za intimno zdravlje Intimina na tržište je upravo lansirao Ziggy Cup, prvu menstrualnu čašicu za višekratnu upotrebu koja se može koristiti za vrijeme seksa, piše Independent. “U Intimini vjerujemo da je došlo vrijeme da se ženama ponudi veći izbor, više kontrole i više slobode tijekom mjesečnice”, izjavio je Amandine Pranlas-Descours, direktor Intimine.

Iako je riječ o revolucionarnom proizvodu, Ziggy Cup nije jedini proizvod koji se može koristiti tijekom seksualnog odnosa. Naime, kalifornijska tvrtka Flex s istim je ciljem proizvela tzv. menstrualni disk, no riječ je o proizvodu koji se može koristiti isključivo jednokratno. Novi Intiminin proizvod, kako tvrde u toj kompaniji, može trajati i do dvije godine, što ga čini isplativim po pitanju cijene, ali i utjecaja na okoliš.