Prvo predstavljanje Frankine pjesme Crazy

Dočekali smo prvo predstavljanje pjesme Crazy s kojom će nas Franka Batelić predstavljati na ovogodišnjem Eurosongu. Evo teasera…

Franka je tekst za pjesmu Crazy napisala sama, a autor glazbe je Branimir Mihaljević s kojim je Franka napisala mnogo pjesama te su promišljali koja bi bila najbolja za ovo natjecanje.

Do pjesme smo došli na neočekivan način. Snimali smo u studiju tri pjesme i odjednom se prikrala i ova. Branimir ju je počeo svirati na klaviru, ja sam počela pjevušiti tekst i nastala je “Crazy”. Jednostavno nam je legla jer je neobična i neočekivana. Moćna je, emocionalna, snažna, moderna i produkcijski jaka. Nadam se da će se jako svidjeti publici, izjavila je Franka za HRT.

Foto: Franka Batelić / Facebook

Ovogodišnje 63. natjecanje za pjesmu Eurovizije održat će se od 8. do 12. svibnja u glavnome gradu Portugala – Lisabonu. Bit će to prvi put u povijesti da će Portugal biti domaćin Eurosonga, zaslugom njihova prošlogodišnjeg predstavnika Salvadora Sobrala koji je pjesmom Amar Pelos Dois očarao Europu i svojoj državi donio prvu pobjedu poslije 53 godine od njihova prvog sudjelovanja.

Ždrijebom je odlučeno kako će se Hrvatska natjecati u drugome dijelu prve poluzavršnice 8. svibnja u Altice Areni u Lisabonu. U našoj skupini natjecat će se i Makedonija, Bugarska, Irska, Švicarska i Grčka, dok su u drugoj poluzavršnoj večeri Srbija, Slovenija, Crna Gora, Mađarska i druge države. Točan redoslijed svih nastupa znat će se u ožujku.

Inače, nakon što je četiri godine izbivala sa scene, krajem prošle godine Franka je snimila pjesmu “S tobom”. Ekskluzivno ju je predstavila na Narodnom i sve nas osvojila…