Rađanje poslije 40. godine više nije neobično: Ovo su najpoznatije Hrvatice koje su ‘kasnije’ postale majke

Foto: Pixell
Foto: Pixell

Holivudska glumica Diane Kruger i njezin partner, glumac Norman Reedus dobili su svoje prvo dijete. Glumica je prvi put postala mama u svojoj 41. godini, dok je Normanu to drugo dijete. Iz prvog braka ima 19-godišnjeg sina.

Rađanje u kasnim 30-ima i ranim 40-ima više nije neobična pojava, pogotovo u celebrity svijetu. Glumica Halle Berry rodila je sa 46, Nicole Kidman sa 41, Janet Jackson sa 50, Gwen Stefani sa 44, Mariah Carey sa 42 godine.

I u Hrvatskoj se diže granica, pa tako najviše žena rađa između 30. i 34. godine bilo prvo, drugo, treće dijete… – čak 34 posto.

Od 35. do 39. godine rađa ih 16,7 posto, a iznad 40. godine 3,2 posto. Među poznatim Hrvaticama iz te skupine je Severina, koja je sina Aleksandra rodila u 40. godini.

Supruga Zvonimira Bobana, Leonarda Boban, 2009. godine postala je mama malene Ruže u 40. godini.

Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Poznata književnica i znanstvenica Julijana Matanović postala je prvi put mama sa 43 godine, kada je rodila kćer Magdalenu.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Zagrebačka glumica Jelena Miholjević u 40. godini rodila je kćer Adu.

Foto: Marko Lukinić/Pixell

Svojevrsni medicinski fenomen u Hrvatskoj je dr. Jadranka Štefanec-Papić, supruga redatelja Krste Papića, koja je zdrave blizanke rodila u 57. godini života. Nažalost, Jadranka je krajem 2015., u 67. godini života, izgubila bitku s teškom bolešću. Njezin suprug Krsto preminuo je 2013. godine, a brigu o blizankama preuzeli su obiteljski prijatelji.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL