Razvod na ženski način: 10 razloga što žene ostavljaju muževe

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Danas jedna trećina brakova završava razvodom. Kako bi razlozi bili jasniji, agencija za spajanje parova koji su rastavljeni ili samohrani roditelji, pod nazivom NextLove, ispitala je 43 tisuće žena sa svoje stranice.

U top tri razloga zašto žene traže razvod i počinju tražiti novu vezu putem interneta bili su drugačiji životni ciljevi, nevjera i neprestano svađanje. “Izostanak zajedničkih interesa u cjeloživotnoj vezi mogao bi voditi drugom razlogu s popisa”, rekao je izvršni direktor agencije Sigurd Vedal.

Foto: Anna Demianenko / Unsplash
Foto: Anna Demianenko / Unsplash

“Nevjera je ponekad učinkovit način za spas braka, ali u drugim slučajevima uzrokuje razvod. Zapravo više od 29 posto ispitanih žena navelo je prevaru kao osnovni razlog”, dodao je.

Ako žena želi uzbuđenje i aktivan seksualni život koji ne dobiva kod kuće, tražit će ga drugdje, pa se tako na četvrtom mjestu nalazi nedostatak intimnosti.

Na petom su mjestu mentalni problemi, zatim neprihvatljivo ponašanje, emocionalno, financijsko ili fizičko, a nakon toga najčešći je uzrok dosada. Na osmome mjestu je fizičko zlostavljanje, a na posljednja dva problemi u kućanstvu i financije, piše Daily Mail.