Roditelji priznali da favoriziraju najmlađe dijete

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Roditelji favoriziraju svoje najmlađe dijete, pokazalo je istraživanje popularne britanske web stranice za roditelje Mumsnet. U istraživanju je sudjelovalo 1185 roditelja, a gotovo četvrtina njih priznala je da ima svoje omiljeno dijete.

Istovremeno, portal za bake i djedove Gransnet proveo je anketu s 1111 korisnika, od kojih svaki ima najmanje jednog unuka ili unuku. Pokazalo se da 42 posto korisnika Gransneta ima svog omiljenog unuka ili unuku, piše Independent.

Više od polovice roditelja koji su priznali da favoriziraju jedno dijete, priznalo je da se radi o najmlađem djetetu, dok ih je 61 posto reklo da su ostala braća i sestre lukavija ili zahtjevnija.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Samo 26 posto roditelja kazalo je da im je najdraže njihovo najstarije dijete. Među roditeljima koji imaju favorita 41 posto smatra da ih to dijete podsjeća na sebe, a više od polovice kako ih baš to dijete nasmijava više od drugih potomaka.

Ipak, većina roditelja vjeruje da nije dobro pokazivati sklonost određenom djetetu, jer može imati loš učinak na ostalu djecu. Više od polovice korisnika oba portala ujedno je priznalo kako favoriziranje jednog djeteta smatraju groznim.