Šest dobrih razloga za odlazak u kino: Filmovi u listopadu koje ne želimo propustiti

Foto: Cineplexx
Foto: Cineplexx

Listopad je odličan mjesec za češće odlaske u kino, s obzirom na to da vani vlada prava jesenska atmosfera.

U kinu ste na toplom, ugodno vam je, možete jesti kokice i uživati u najboljim filmskim hitovima.

A ovo su filmovi koje ne želite propustiti…

Venom

Ako vam treba motivacija da već ovog vikenda odete u kino, reći ćemo vam samo jednu stvar – Tom Hardy na velikom platnu.

Kada lik Eddieja Brocka u svojem novinarskom istraživanju postane domaćinom izvanzemaljskog stvorenja, on postaje Venom. Izvanzemaljski simbiot potpuno ga obuzima i oduzima mu slobodnu volju. Pravila sada određuje netko drugi, a svako opiranje je uzaludno. Njih dvoje postaju jedno, postaju Venom – najpoznatiji antijunak za kojeg nećete znati trebate li ga se bojati ili će vas spasiti.

Film je u hrvatskim kinima od 4. listopada.

Zvijezda je rođena

Radi se o pravom autorskom djelu Bradleya Coopera – on ga je napisao, režirao te u njemu glumi i pjeva. Film je snimljen prema klasičnoj priči iz 1937. godine o tragičnoj ljubavi između iskusnog glazbenika na zalasku karijere i mlade pjevačice u usponu, koju utjelovljuje Lady Gaga.

U hrvatskim se kinima prikazuje od 4. listopada.

Prvi čovjek

Prvi čovjek najvećih filmskih romansi današnjice, Ryan Gosling, u ovom fimu postaje i prvi čovjek na Mjesecu. Kao svojevrsna kronika Armstrongova života i karijere, film nas uvodi u zbivanja između 1961. i 1969. godine, u razdoblje jedne od najopasnijih misija u povijesti putovanja u svemir. U nizu NASA-inih projekata, jedan je u svjetskoj povijesti ostavio dubok trag. Uspješnim slijetanjem na Mjesec 20. srpnja 1969. godine, astronaut Neil Armstrong postao je prvi čovjek čija je noga kročila na površinu Mjeseca.

Film u hrvatska kina stiže 11. listopada.

22 milje

James Silva (Mark Wahlberg) operativac je najcjenjenije i najneshvaćenije jedinice CIA-e. Uz pomoć tajnog tima komandosa, Silva mora osigurati i na sigurnu lokaciju prevesti metu koja ima informacije bitne za život svih. Hoće li uspjeti u svojem naumu? Koga će žrtvovati kako bi uspio? Špijunske igre su nemilosrdne.

Film u hrvatska kina stiže 18. listopada.

Filozofija ubojstva

Evan Birch je obiteljski čovjek i cijenjeni profesor na istaknutom fakultetu na kojemu su njegova predavanja iz filozofije vrlo popularna. Kada nestane studentica Joyce, Evanova žena posumnja da je upleten. Detektiv Miley ima još više razloga za sumnju kada ključni dokazi upute na Evana, koji postaje prvi sumnjivac. Odjednom, pitanja s kojima se Evan suočava nisu samo akademska nego pitanja života ili smrti.

Film u hrvatska kina stiže 25. listopada.

Fahrenheit 11/9

Dokumentarni film Michaela Moorea provokativni je i komični pogled na vrijeme u kojem Amerikanci žive, a naziv se referira na dan proglašenja Trumpa novim predsjednikom SAD-a. Moore za film koji je objavio uoči kongresnih izbora kaže da istražuje dva najvažnija pitanja Trumpove ere: kako je došlo do ovoga i kako se izlazi iz ovoga.

Film u hrvatska kina stiže 25. listopada.