Slavni progovorili o svojim najvećim financijskim greškama

Foto: Instagram/Getty Images
Foto: Instagram/Getty Images

Iako zarađuju nevjerojatne iznose, svjetske zvijezde često se nađu u financijskim problemima, ponekad zbog rastrošnog života i stava da “ne mogu potrošiti toliko koliko zarade”, a ponekad i zbog drugih pogrešaka, poput lošeg poslovnog poteza ili poklanjanja povjerenja krivim osobama.

Iz njihovih iskustava i mi možemo izvući pouke, iako ne govorimo o istim razmjerima bogatstva.

Pjevačica Rihanna svoje je financije prepustila  računovotkinji koju nije dovoljno provjeravala. Ispostavilo se da je loše upravljala novcem, muljala s porezom i zadržavala veći postotak dobiti. Uz to, nije ju upozorila da na turneji “Last Girl on Earth” ne zarađuje dovoljno. Sve to Rihannu je dovelo do pada dobiti od oko 9 milijuna dolara godišnje.

Pjevačica je tužila računovotkinju, a pretpostavlja se i da je upravo njoj posvetila pjesmu “Bitch Better Have My Money”.

Glumica Melissa McCarthy, koju znamo iz serija “Gilmoreice” i “Mike i Molly”, otkrila je da su joj velik problem stvarale kreditne kartice.

“Kad sam se sa 20 godina preselila u New York, rekla sam prijateljici da ne mogu hodati po gradu u jeftinim cipelama i da moramo otići do trgovine Bergdorf Goodman koja ima brendove kao što su Prada, Jimmy Choo, Gucci, Lanvin, Dolce & Gabbana. Ništa si nisam mogla priuštiti, ali oni su nam dali svoje kartice (store cards) i kupile smo mnogo predivnih stvari. Mislila sam: ‘Radim puno, isplatiti ću to u ratama’. Shvatila sam da to baš nije tako jednostavno”, ispričala je McCarthy za Glamour.

 

Kanye West otkrio je na svom Twitteru kako je prije dvije godine imao dug od 53 milijuna dolara. To se dogodilo nakon što je vlastitim novcem lansirao svoju robnu marku Yeezy. Zadužio se za 16 milijuna dolara, a novac je pozajmio od prijatelja i obitelji. On i Kim jedno su vrijeme živjeli kod njezine majke, a kolekcija odjeće doživjela je debakl. No, stvari su za obitelj ipak počele ići nabolje kad je West ugovorio suradnju s Adidasom.

 

Glumica Jennifer Lawrence nikad se nije našla u situaciji da nema “kune u džepu”, što bi zaista bilo tragično s obzirom na to da je jedna od najplaćenijih glumica na svijetu. Njezina godišnja zarada, ovisno o snimljenim filmovima, kreće se od 20 do 50-ak milijuna dolara. No otkrila je svoju najveću financijsku pogrešku.

Kad su procurili tajni mailovi Sony Picturesa, pokazalo se da je za svoje uloge bila manje plaćena od muških kolega Bradleya CooperaChristiana Balea i Jeremyja Rennera. Poslije je izjavila kako je ljuta na sebe jer je odustala u ranim fazama pregovora i nije se izborila za jednaku plaću.

 

Legendarna Meryl Streep rekla je kako u mlađim danima nikad nije znala procijeniti “koliko vrijedi”. Prihvaćala je manje iznose za uloge u filmovima koji su postali hitovi. Nije znala pregovarati i nije se borila za veće iznose. Tek je sa 55 godina povukla odvažan potez, i to u pregovorima za film “Vrag nosi Pradu”.

“Ponudili su mi uvredljivo mali iznos, a ja sam se okrenula i otišla. Tad su mi ponudili dvostruko”, rekla je za Vanity Fair.

 

Glumica Priyanka Chopra, zvijezda filma “Spasilačka služba” i serije “Quantico”, s prvom ozbiljnom zaradom napravila je i prvu veću financijsku glupost.

“Kad sam 2013. godine slavila desetu godišnjicu u filmskoj industriji, moja je mama inzistirala da to moramo posebno proslaviti. Otišla sam po nju, odvela je na večeru, a zatim smo otišle do Rolls-Royce salona u kojem sam kupila ekskluzivni auto”, rekla je glumica za Bloomberg. Priznala je da je ta odluka bila ishitrena.