Sloković: ‘Nema uvjeta za istražni zatvor, DORH je odustao i od trećeg svjedoka’

Vesna Todorić i Jadranka Sloković odlaze iz Remetinca (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)
Vesna Todorić i Jadranka Sloković odlaze iz Remetinca (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)

Odvjetnica Ivice Todorića Jadranka Sloković izjavila je da ispitivanje njezina klijenta više nije ključno i da čekaju poziv Županijskog državnog odvjetništva.

“Oni imaju vremena do kraja okončanja istrage s obzirom na to da je već doneseno rješenje o provođenju istrage pa njegov iskaz nije ključan. Zvala sam Županijsko državno odvjetništvo, no nisu mi još javili termin”, istaknula je odvjetnica.

Istaknula je da su podnijeli zahtjev za ukidanjem istražnog zatvora jer smatraju da više nema osnova da bude u Remetincu.

“Ispitani su svi svjedoci. Jedan je svjedok nedostupan, ja čak imam informaciju da je DORH od tog svjedoka, Hansa Christiana Jacobsena, izvan Europe odustao.”

Upitana hoće li sud tražiti pritovor zbog mogućnosti bijega, Sloković je rekla:

“Moguće da će i sada ponoviti, ali, kao što znate, mi smo prije iznijeli stav da Todorić nije u bijegu i da mu na toj osnovi ne može biti određen istražni zatvor”, rekla je Sloković.

O istražnom sucu, kaže Sloković, ovisi kada će biti to ročište, hoće li biti danas ili sutra, no u svakom slučaju mora biti relativno brzo. Obranu će ugrubo iznijeti na početku, rekla je Sloković. A o tome što se Todoriću stavlja na teret izjavila je:

“Mi ne možemo puno toga shvatiti. Mislimo da se pet puta jedna te ista stvar stavlja na teret, a ni u jednom trenutku nitko ne tvrdi da je on izvlačio novac na svoj privatni račun, što se zaboravlja. Novac koji je postojao u Agrokoru, koji je temeljem dividendi koje se osporavaju pripadao njemu, ostao je u Agrokoru i s tim se novcem  dalje radilo. Nije bilo izvlačenja novca”, naglasila je Todorićeva odvjetnica.