Soba s pogledom na morske pse: Otvoren je prvi hotel pod morem

Foto: instagram.com/conrad_maldives
Foto: instagram.com/conrad_maldives

Arhitekt Ahmed Saleem još je 2005. godine na Maldivima u sklopu Conrad Maldives Rangali resorta konstruirao prvi podvodni restoran na svijetu pod imenom Ithaa.

U njemu gosti za vrijeme ručka, smješteni pet metara ispod morske površine, mogu promatrati raznolik svijet morskih dubina.

Osim toga, Saleem je pod vodom želio sagraditi i spavaće sobe, a ove mu se godine san i ostvario. U istom je resortu izgradio i hotel u staklu koji je smjestio u srce otoka Rangali, pet metara pod morem. Njegovo ime, Muraka, na lokalnome jeziku znači koralj.

Muraka je napravljen od čelika, betona i akrila, a dizajniran je u skladu s okolnim ekosustavom pa potopljene vile imaju minimalan utjecaj na koraljne grebene koji ih okružuju.

Foto: instagram.com/designmilktravels
Foto: instagram.com/designmilktravels

Sama je konstrukcija sagrađena u Singapuru, a zatim brodom transportirana na sadašnju lokaciju, gdje je pod morem podržava deset betonskih stupova.

Foto: instagram.com/designmilktravels
Foto: instagram.com/designmilktravels

Taj se donji dio zatim spajao s gornjim dijelom apartmana, čiji su zidovi napravljeni od stakla. Ovakve rezidencije imaju i skrivenu terasu, dok, privatni jet ski i infinity bazen. Veliki prozori u dijelu pod vodom stvaraju jedinstveno iskustvo jer se iz kreveta mogu promatrati ribe, kornjače, raže i morski psi.

Cijena ovakve avanture također je jedinstvena jer je riječ o 50 tisuća dolara za jednu noć.

Goste do njihova privatnog utočišta može dovesti i privatni aviončić ili gliser jer se Muraka nalazi daleko od vila s obale resorta. U apartman je, osim toga, uključena i usluga kuhara i batlera.