Stojak: ‘HNS neće podržati Bandića, nastavak sjednice nema smisla’

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Glavno pitanje u Zagrebačkoj skupštini jest ima li gradonačelnik Milan Bandić većinu i hoće li biti kvoruma kada na dnevnom redu bude proračun za 2019. HNS-ov zastupnik Tomislav Stojak zaziva nove izbore.

“Gradonačelnik možda može pokušati složiti neku većinu, ali na njemu je odgovornost da ovu svoju ideološku trgovačku koaliciju pokuša održati na vlasti. Ako ne uspije, ja se nadam da nitko od opozicije neće dati glas njegovoj trgovačkoj koaliciji. Mislim da nema smisla da se nastavi ova sjednica jer je očito je dio koalicije protiv gradonačelnika”, istaknuo je Stojak.

Dodao je kako se nada da su neki zastupnici iz opozicije, primjerice iz HSLS-a, davali nespretne izjave kada su isticali da bi mogli podržati neke prijedloge u skupštini, a o mogućnosti da HNS podrži Bandića, rekao je:

“Zagrebački HNS i ja kao gradski zastupnik nećemo podržati Bandića u Skupštini, nismo ni dosad, nećemo ni ubuduće. Jer čovjek koji gradi biste, fontane i spomenike, a ne rješava osnovne i ključne probleme Zagrepčana ne zaslužuje našu podršku”, rekao je HNS-ov gradski zastupnik.

Ova sjednica svoj je dio posla odradila, istaknuo je Stojak i nastavio: “Ako neke točke ostanu, lako će se prebaciti za iduću sjednicu. A proračun do 15. 11. mora biti predložen i dostavljen u proceduru, u 20 dana mora se sazvati sjednica Skupštine s temom proračuna. Mislim da nema nikakva smisla da itko iz opozicije danas nastavi s radom i time da legitimitet Bandiću. To je po mom mišljenju političko samoubojstvo opozicije u Zagrebu”, istaknuo je Stojak.