Tesla Model 3, najiščekivaniji auto na svijetu, dolazi u Zagreb

Foto: Tesla Model 3
Foto: Tesla Model 3

Vozilo koje je već na prvom predstavljanju u proljeće prošle godine pobudilo nezapamćeno zanimanje i više od 400 000 rezervacija dolazi u Zagreb.

U sklopu projekta “Domovina Nikole Tesle”, tvrtka E.v.a. Blue iz Zagreba, u suradnji s Gradom Zagrebom, poziva sve zainteresirane na premijeru električnog vozila Tesla Modela 3, koji će se prvi put nakon službenog predstavljanja u SAD-u moći vidjeti u Zagrebu, 21. rujna od 12 do 18 sati na Cvjetnom trgu.

Zagreb je prvi europski grad koji će građanima predstaviti Tesla Model 3, a posjetitelji će moći izbliže pogledati i Tesla Model S i Tesla Model X, primjere najsuvremenijih tehnologija na svijetu.

“U povodu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti 2018. posvećenog održivom razvoju, prezentacijom ovog, a u skoroj budućnosti i drugih naprednih i dostupnih električnih vozila, želimo poslati poruku da uz edukacije i razvoj infrastrukture od električnih vozila koristi mogu imati svi, a posebno je važna njihova upotreba u gradskim središtima zbog smanjenja emisije CO2 te buke. Naša zemlja, kao jedina domovina Nikole Tesle, sinonima svih naprednih ideja novog svijeta, ima priliku da svi njezini građani ranom adaptacijom osjete i trenutne benefite implementacije novih tehnologija, ne samo kroz električna vozila nego i obnovljive izvore energije, posebno solare, tvornice baterija, farmu servera i ostale oblike novih zelenih tehnologija, te je izuzetno važno što Grad Zagreb ide ukorak s recentnim svjetskim trendovima i prepoznaje i podržava našu inicijativu ‘Domovina Nikole Tesle’ s ciljem promocije znanja i tehnologije, ali i poticanja implementacija naprednih tehnoloških rješenja”, poručili su iz tvrtke E.v.a Blue.